İşte teröre destek belgeleri

Kamuoyu önünde teröriste ve teröre destek verenlerin arkasında duran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Star gazetesi bunu dile getirince “CHP’yi terör örgütleriyle ilişkilendirenler şerefsizdir” diyerek, yine ağzını bozdu.

İşte teröre destek belgeleri
İşte teröre destek belgeleri
İşte CHP ve Kılıçdaroğlu’nun teröre nasıl destek verdiğinin ya da Kılıçdaroğlu-PKK ittifakının kirli yüzü:

- Seçim öncesi, Doğu’da PKK terörü ve ‘sandık güvenliği’ sorulunca PKK’yı HDP’nin silahlı gücü ilan eden Kemal Kılıçdaroğlu,”Doğuda da HDP sandık güvenliğini sağlar nasıl olsa, silahlı birini oturturlar, mesele hallolur” dedi.

- Kılıçdaroğlu’na, PKK’nın Kandil’deki bir elebaşısı Mustafa Karasu “ittifak yapalım” çağrısında bulundu. Ardından HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş ise Kılıçdaroğlu’na “Birlikte omuz omuza çalışalım” dedi. Ancak CHP lideri Kılıçdaroğlu, hala bu daveti kınamadı ve reddettiğini açıklamadı.

- CHP sözcüsü Selin Sayek Böke, HDP’ye AK Parti’ye karşı cephe çağrısı yapıyorum’ dedi. 7 Haziran seçimlerinde ise AK Parti tek başına iktidar olamayınca, CHP’li Şafak Pavey, PKK’nın sözcülüğünü yapan HDP’li Demirtaş’a “Birlikte iyi salladık” diyerek işbirliğini deşifre etti.

İşte teröre destek belgeleri

- Türkiye’de başta Ankara saldırısı olmak üzere çok sayıda kanlı terör eyleminin sorumlusu olan PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG, Kılıçdaroğlu’na göre terörist örgüt değil: “Bizim için YPG terör örgütü değildir. YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur.”

- Kılıçdaroğlu, hendek kazarak Diyarbakır’ı kana bulayan PKK’lı teröristlere “Barikatı kuran arkadaşlar” diye seslendi. CHP bununla da yetinmedi, hendek önünde bildiri yayınlayan akademisyenlere de sahip çıktı.

- Vekilleri Gamze İlgezdi ve Sezgin Tanrıkulu’nun PKK/PYD’li terörist cenazelerine gittiği CHP, terörist cenazelerine gidecek kadar teröre açık destek veren HDP’li vekillerin dokunulmazlığının kaldırılması talebini de ‘Tüm vekiller için dokunulmazlıklar kalksın’ diyerek engellemeye çalıştı.