İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrencileri Ovakent'e Geldi

YOZGAT İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde kurdukları Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri, İç Anadolu Bölgesi’nde pilot bölgesi olarak seçtikleri Ovakent Beldesi’ne okulları gezerek, eksik tespit etti.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrencileri Ovakent'e Geldi
İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Sosyal Sorumluluk Kulüp Başkanı Zeynep Nur Akça ve beraberindeki öğrenci arkadaşları Ovakent beldesine gelerek okulların eksiklerini tespit ediyor. Sosyal Sorumluluk Kulübünün 2003 yılında kurulmuş köklü bir kulüp olduğunu belirten Akça, “Kulübümüz hukuk ve çeşitli alanlarda etkinlikler yapmaktadır. Tüm fakülte öğrencileri doğal üyemizdir. Her sene yaptığımız sosyal sorumluluk projesini bu sene Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesine bağlı Ovakent Beldesinde yapmayı planladık. Daha önce Bitlis’te 100 bin liralık bütçeyle 6 okulun tadilatını yaptık” diye konuştu.

Okullarda tespit ettikleri eksikleri gidermek için çalıştıklarını vurgulayan Akca, “Maddi destek açısından büyük holdinglerle iş birliği yapıyoruz. Ovakent’te yaptığımız çalışmaları daha büyük bütçelerle yapmayı düşünüyoruz. Bu konuda holdinglerle görüşmelere başladık" dedi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerini misafir eden Ovakent Belediye Başkanı Menderes Öztürk, “İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencileri beldemize geldiler. Okullarımızı belediyemizi gezdiler. Okullarımızın eksiklerini tespit ettiler, öğrencilerimizle görüşüp isteklerini öğrendiler. Beldemizi seçen öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Bizde onları en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık, kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öğrenciler daha sonra Boğazlıyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozdağ ve Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu’nu ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Davut Sinanoğlu, öğrencilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA