Ege Denizi'nde 23 Bin Göçmen Kurtarıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı, 1 Ocak-5 Nisan arasında, Ege Denizi’nden yasa dışı olarak geçmeye çalışan 23 bin 147 göçmeni kurtardı.

Ege Denizi'nde 23 Bin Göçmen Kurtarıldı
Ege denizinde yürütülen ’Ege’de umut harekatı’ kapsamında, Sahil Güvenlik Komutanlığı, düzensiz göç faaliyetlerinin engellenmesi maksadıyla yoğun bir mücadele sürdürmeye devam ediyor. Ekipler, bu kapsamda 01 Ocak-05 Nisan 2016 tarihleri arasında 502 olaya müdahale etti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, bu operasyonlar neticesinde mahsur kalan 23 bin 147 kişiyi kurtardı.

İKİ GÜNDE 77 KİŞİ KURTARILDI

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 1 Nisan günü saat 11.30 sıralarında, İzmir’in Seferihisar ilçesi Doğanbey Adası üzerinde düzensiz göçmenlerin olduğunun bilgisi alınması üzerine süratle bölgeye sahil güvenlik botu gönderip ada üzerinde mahsur kalan Afganistan uyruklu 10 göçmen kurtarılmıştır. Bir gün sonra saat 7.30 sıralarında, İzmir’in Dikili ilçesi Madra çayı açıklarında bir gurup düzensiz göçmen olduğu bilgisi üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik botu tarafından lastik bot içerisinde tespit edilen 51 Suriye, 8 Afganistan, 3 Filistin ve 5 Pakistan uyruklu 67 sığınmacı kurtarıldı.

Kaynak: İHA