Başkan Çelik Bozatlıpaşa'da

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediyesi tarafından restore edilen Bozatlıpaşa Camii’nin ibadete açılması nedeniyle bu hafta Cuma namazını Bozatlıpaşa Camii’nde kıldı. Namaz sonrası bölgedeki esnafları ziyaret eden Başkan Çelik, esnafları yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Başkan Çelik, Kayseri’deki esnafı olumsuz etkileyen yöresel ürünler pazarı ya da alışveriş festivali gibi işlere bundan sonra müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Başkan Çelik Bozatlıpaşa'da
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cuma Namazını Bozatlıpaşa Mahallesi’ndeki Bozatlıpaşa Camii’nde kıldı. Cami’nin Melikgazi Belediyesi’nin restorasyonu sonrası ibadete açılışına Başkan Çelik’in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve İl Müftüsü Şahin Güven de katıldı.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Cuma Namazı sonrası caminin hayırlı olmasını dileyerek, aslına uygun bir şekilde restorasyon yaptıklarını söyledi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de yıkılmakta olan caminin yapılmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti ve "Rabbim cemaatini bol etsin" dedi.

Başkan Çelik, ayrıca vatandaşları 15 Nisan Cuma günü saat 20.00’de Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde yapılacak olan Kutlu Doğum Programı’na davet etti.

Başkanlar daha sonra vatandaşlara aşure dağıtımına katıldılar. Aşurenin ardından fidan dağıtımı da yaptılar. Bölgedeki vatandaşlarla sohbet ederek hal hatır soran Başkan Mustafa Çelik, daha sonra bölgede bulunan esnafları ziyaret etti.

BAŞKAN ÇELİK’TEN ESNAFA YÖNELİK ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, esnaf ziyaretleri sırasında Kayseri esnafını yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Yerleşik esnafı her zaman koruyacaklarını ifade eden Başkan Çelik, "Şehir içinde, cadde ve sokaklardaki seyyarları kaldırdık. Yöresel ürünler pazarı, alışveriş festivali gibi yapılan işler de bize göre şehrin önündeki seyyar gibi. Bundan sonra bu tür işlere müsaade etmeyeceğiz. Yerleşik olarak kalitesiyle, fiyatıyla hizmet eden; muhatabının, vergisinin belli olduğu esnaflar varken dışarıdan gelen ve ne olduğu belli olmayan ürünlere müsaade etmeyiz. Bundan sonra şehrimizde yanıltıcı bilgiler verdirilerek satış yapılmasına ve diğer esnafın ekmeği ile oynanacak şekilde yapılan işlere karşı çıkıyoruz. Ayrıca Sosyete Pazarı olarak açılan yerlere müşterileri toplayarak götüren servislere de müsaade etmeyeceğiz. Yerinde işlerini yapsınlar; ama başka esnafların kapısının önünden servisle müşterisini alıp gitmesinler. Esnafımızı korumak ve kollamak için her zaman yanlarındayız" dedi.

Kaynak: İHA