Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "CHP - HDP'nin arkasındaki orkestra şefi paralel yapıdır." dedi

Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar
Başbakan Davutoğlu, Finlandiya dönüşünde aralarında İHA-TGRT Haber TV Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın da bulunduğu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

'HDP 3 - 4 defa CHP'ye AK partiye karşı cephe oluşturma çağrısında bulundu. CHP'nin, kendi tabanlarının da anlam veremediği bir sessizliği var. CHP niye sessiz?' sorusu üzerine ise Başbakan Davutoğlu şöyle cevap verdi:

'CHP tek parti döneminde nasıl bir Türkiye arzuluyor idiyse, HDP de şu anda Doğu ve Güneydoğu'da aynı şeyi arzuluyor. Yani hiçbir özgürlüğün olmadığı, rekabetin olmadığı, totaliter bir yapı arzu ediyor. PKK da HDP de tek tip bir Kürt tasavvur ediyor. Onlardan farklı olan bir Kürt ‘yaşamasa daha iyi olan' bir Kürt'tür. Yani yaşaması caiz olmayan bir Kürt'tür. Bölgedeki AK Partililere saldırıyorlar. İlçe başkanımızı kaçırıyorlar. Dışarıdan gelen bir AK Partiliye aynı muameleyi yapmıyorlarmış. Neden? Çünkü Kürt bir AK partiliyi ihanet etmiş görüyorlar. Çünkü hepsi tornadan çıkacak. Bu Stalinist HDP ile tek partici CHP arasında hiç fark yok. Demirtaş'ın Kılıçdaroğlu'na yaptığı çağrıyı hiç yadırgamadım. Yakışır yani.

Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

CHP VE HDP'NİN ARKASINDAKİ ORKESTRA ŞEFİ PARALEL YAPI
Zaten 7 Haziran'dan önce (Demirtaş) ‘Seni başkan yaptırmayacağım' diye bir konuşma yaptı. O işaret fişeğiydi. 7 Haziran'a da bununla gidildi. 1 Kasım'a giderken bu koalisyonun doğurduğu zaaflar ortaya çıkınca CHP biraz mesafe koydu. Şimdi tekrar birileri onlara bir araya gelin, diyor. Bunların arkasındaki orkestra şefi Paralel Yapıdır. CHP'ye de aynı telkini yapıyor. PKK ile de irtibatları var. Onun arkasındakini de artık siz tahmin edersiniz.'

PARALELİN SIZMA KABİLİYETİ
'Paralel yapı hala bu kadar güçlü mü?' şeklindeki bir başka soruya Başbakan Davutoğlu, 'Paralel yapının en önemli hususiyeti sızabilme kabiliyetidir. Devlete sızma konusunda ne kadar başarılıysa örgüte veya CHP'ye, diğer siyasi partilere de aynı ölçüde etkide bulunabilme kabiliyetleri var. Değişik yöntemlerle' diye cevap verdi.

CHP SİYASİ ÖZNE DEĞİL, HAMLELERİ BİZE AYARLI
Davutoğlu, 'Başkanlık ve Yeni Anayasa konusunda AK Partinin temel dinamikleri belirgin hale gelmeye başladı mı? Niçin CHP 12 Eylül anayasasının değiştirilmesine bu kadar karşı çıkıyor. Burada bir anormalite yok mu? Bu bir vesayet arayışı mı?' şeklindeki soru üzerine ise şu cevabı verdi:

'Geçen hafta Cumartesi günü geniş katılımlı bir siyasi istişare yaptık. Özellikle temel haklar ve başlangıç maddeleri hakkında. Önümüzdeki günlerde bu istişareleri artıracağız. İnşallah bir iki ay içerisinde toparlayacağız. Hedefimiz dönem bitmeden bunu Meclis'e sunabilmek… CHP'nin siyasi kadrolarının ciddi bir kafa karışıklığı içinde olduğu kanaatindeyim. Net bir vizyonları yok kafalarında. Aslında siyasi özne olmadıklarını gösteriyorlar. Tüm hamleleri AK Parti'ye ayarlı. Biz bir konuyu gündeme getiriyorsak onlar da gündeme getiriyor. Gündemden çeksek gündemlerinden çıkıyor. Kendi başlarına bir gündemleri yok. Hiçbir zaman kendi başına iktidara gelmeyeceklerini düşündükleri için başkanlık sistemine veya değişikliğe karşı çıkıyorlar. Milletin kendisine oy vereceğine inanmadıkları için her türlü değişimden rahatsızlar.'


Kaynak: İHA