Altınordu, Alman Basınında

Altınordu Belediyesi’nin kardeş şehri olan Almanya’nın Recklinghausen heyetinin Ordu temasları Recklinghausen’de yayımlanan gazetelerde geniş yer buldu.

Altınordu, Alman Basınında
Kardeş şehir projesi kapsamında 2-5 Nisan tarihlerinde Ordu’ya gelen Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche ve beraberindeki heyet, ülkelerinde gazetelere verdikleri röportajda Ordu’ya hayran kaldıklarını belirttiler.

"ORTAKLIĞA GİDEN YOL"

Recklinghausen’de günlük olarak yayımlanan 60 bin tirajlı Recklinghäuser Zeitung gazetesi ziyaret haberine ‘Ortaklığa Giden Yol’ başlığı ile yer verdi. Heyet ile birlikte Ordu’da bulunan Gazeteci Hermann Böckmann yazısında Ordu’ya geniş yer ayırırken, sayfasında Ordu’nun dünyada en fazla fındık üreten yer olduğunun altını çizerek, Boztepe, Teleferik, Mostar Köprüsü, Çambaşı Yaylası, Kayak Merkezi, restoranlar, Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesi, Yason Burnu gibi tarihi, kültürel ve turizm merkezlerinin yanı sıra Ordu-Giresun Havalimanı gibi şehir yapılanması ve yatırım projelerine de yer verdi.

Recklinghäuser Zeitung gazetesi editörünün kardeş şehir projesi için yorumları ise şöyle: "Bu kardeşlik şehrimizdeki Türk insanlarına verilen değerin göstergesi olarak görmek mümkündür. Komşusunun kültürünü tanımış olanın ona karşı anlayışı farklıdır. Kardeş şehirlilik insanlardaki ön yargıları kırmakta yardımcı olabilir. İslam Kültür Dernekleri şimdiye kadar olduğu gibi sorumluluk üstlenip bu sürece desteğini sürdürmeli. Önce iki şehrin halkının buluşup tanışması ve sonrasında protokolün imzalanması doğru bir yoldur. Ben eminim ki, bundan sonraki süreçte Altınordu’ya ilk ziyaretler gerçekleşip ziyaret eden kişiler döndüklerinde Altınordu’nun güzelliğinden bahsedince kardeş şehirlilik düşüncesi ayrı bir ivme kazanacaktır. Şimdi Altınordu’yu ziyaret etmiş olan heyet içinde dikkatle takip edenler şahıslar görmüş olacaklardır ki, bizim de Altınordu’daki yeni dostlarımızdan öğrenebileceğimiz şeyler var. Mesela şehir yapılanması ve hakkında ve projeleri hızlı bir şekilde hayata geçirmekle alakalı. Tabiî ki bunda merkezi sistemin etkisi de vardır."

Gazetede ayrıca Altınordu ve Recklinghausen’in Kardeşlik Projesi’nin iyi yönde ilerlediği, Altınordu’ya gerçekleştirilen seyahati sadece Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche’de değil tüm katılımcılarda da çok olumlu etkiler bıraktığı yazıldı.
Kaynak: İHA