Türkiye'nin Tanınmış İsimleri Çocuklar İçin Buluşuyor

"Okul Öncesi Eğitim Zirvesi" 9 Nisan’da gerçekleşecek. Zirveye ünlü isimler de iştirak edecek.

Türkiye'nin Tanınmış İsimleri Çocuklar İçin Buluşuyor
Gelecek Eğitimde Derneğinin düzenleyeceği, İstanbul MEM, ÖZKUR-BİR ve İhlas Kolejinin desteklediği, “Okul Öncesi Eğitim Zirvesi” 09 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek. Okul öncesi eğitimin öneminin vurgulanacağı zirvede farklı sektörlerden çok sayıda kurum katkıda bulunacak. İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan Okul Öncesi Eğitim Zirvesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı TED Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Ziya Selçuk, Sanatçı Gülben Ergen, Eğitim Yöneticisi Salih Uyan, Şair Hayati İnanç, Akademisyen Prof. Dr. Belma Tuğrul, Aşkım Kapışmak, Eğitimci M. Hilmi Eren, Çocuk edebiyatının önde gelen yazarlarından Bestami Yazgan, Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Ayşin Kaplan Sayı gibi isimleri konuk edecek. "Değerlerimiz ve Aile" olarak belirlenen tema etkinliğe katılacak 1500 civarında öğretmene yeni ufuklar açacağı ifade ediliyor. Ayrıca zirve günü Vitamin Öğretmen Portalı ve Periscope uygulaması ile yapılacak canlı yayın aracılığı ile ülke genelinde de zirveyi izleme fırsatı sunulacak.

“OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİNE KATKIDA BULUNMAK AMACINDAYIZ”

Her geçen gün önemi daha da artan ve son yıllarda sıkça tartışılan konuların başında şüphesiz ki okul öncesi eğitim geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu konuda tarihi nitelikte adımlar da atılmaya başlandı. 2002 yılında 289 bin çocuğun faydalandığı okul öncesi eğitimden, günümüzde 1 milyondan fazla çocuk yararlanıyor.

Gelecek Eğitimde Derneği Kurucu Başkanı Erdinç Aydoğan, bu istatistiklere bakıldığında konu hakkında ciddi çalışmaların olduğunu gördüklerini söyledi.

“Önemi her geçen gün artan okul öncesi eğitiminde dernek olarak sorumluluk almak istiyoruz.” diyen Aydoğan, bu sorumluluk kapsamında da, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğine giderek okul öncesi eğitim alanında Türkiye’nin en büyük eğitim zirvesini düzenleyeceklerini ve zirveye katılımın ücretsiz olacağını ifade etti.

Aydoğan ayrıca katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaların da verileceğini vurgulayarak Emine Erdoğan, Ziya Selçuk, Gülben Ergen gibi farklı alanlardan birçok önemli ismin konuşmacı olarak zirvede bulunacağının altını çizdi.

Kaynak: İHA