Singapur'da Yolsuzluk Azaldı

Singapur Yolsuzlukları Araştırma Kurumu (CPIB), ülkedeki yolsuzluk oranının tarihin en düşük seviyesine gerilediğini açıkladı.

Straitstimes'ta yer alan habere göre, CPIB, 2015 yılında yapılan yolsuzluklarla ilgili rapor yayımladı. Raporda, yolsuzluk şikayetlerinde artış kaydedilmesine rağmen yolsuzluk oranının tüm zamanların en düşük seviyesine gerilediği belirtildi.

Rapora göre, geçen yıl yolsuzluklarla ilgili 877 şikayette bulunuldu. Tespit edilen 132 yolsuzluk olayının yüzde 11'i kamu görevlilerinin usulsüzlüklerinden kaynaklandı. 2014 yılında 136 yolsuzluk olayı kayıtlara geçmişti.

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, yaptığı açıklamada, Singapur'da yolsuzluk oranının azalmasında hükümetin kararlılığının etkili olduğunu söyledi.

Lee, 'CPIB, bağımsız bir kurum olarak faaliyet gösteriyor. Yapılan şikayetler ispatlandığı takdirde, yetkililer devlet memurları dahil en üst makama kadar herkesi sorgulayabilir.' diye konuştu.

Uluslararası Şeffaflık Örgütü Yolsuzluk Algı Endeksi 2015 verilerine göre, en az yolsuzluk vakası görülen 168 ülke arasında Singapur 8. sırada yer alıyor.

Kaynak: AA