Sındırgı'da Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yapıldı

Balıkesir’in Sındırgı Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Nisan ayı değerlendirme toplantısında mahallelerde yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Sındırgı'da Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yapıldı
Sındırgı Belediyesi Oteli Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Emin Uygar Çelik, Hasan Daşkafa, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Amirleri ile mahalle muhtarları katıldı.

Büyükşehir yasası ile daha geniş alana yayılan hizmet ağını daha iyi yönetebilmek ve sorunların daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesini sağlamak için muhtarlar ile her ay istişare toplantıları gerçekleştiriliyor. Toplantıda Belediye Birim Müdürleri yapılan çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi verdi.

Kırsal mahallelerde iki yıl içinde döşenmedik yol kalmayacağını ifade eden Başkan Yavaş; “İki yıl içerisinde bütün mahallelerimiz için 300 - 400 bin metrekare parke taşı döşemeyi planlıyoruz. Her bir mahallemizde hiç yoksa 4-5 bin metrekare parke taşı döşemeyi öngörüyoruz. Bununla ilgili olarak da merkezden başlayarak bir ekiple ölçümünü yapacağız. Ölçümler bittikten sonra geçen yıl Büyükşehir Belediyesinin yaptığı gibi ekiplerimiz mahallelerde taş döşemeye başlayacak. Taş döşemesinde hiçbir kimse ayırtmaksızın yapacağız” dedi.

Kırsal mahallelerin en büyük sorunu olan ulaşım yollarının da çalışmalarına devam edildiğini söyleyen Başkan Yavaş, "Geçen yıl ihalesi yapılan yollarımızı tamamlayarak asfalt atılır hale getirilecek. Geçen yıl stabilize yapılan yollar bu yıl asfaltlanacak. Bu yıl stabilize çalışması yapılan yollarda asfaltlama olmayacak. Nedeni ise malzeme tam oturmadan asfalt attığınız zaman yol çabuk bozuluyor. Artık bunları geçmemiz lazım. Bu işlerin siyasi olarak değil kalıcı birer hizmet olması için alışmalıyız. Sizlere de anlayışınız için teşekkür ederim” dedi.

Başkan Yavaş konuşmasının sonunda 2015 yılında mahallelerden gelen bin 319 talebin bin 160’ını yerine getirdiklerini ifade ederek çalışmalarından dolayı belediye personeline teşekkür etti.
Kaynak: İHA