Şenkaya İlçesinin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıldönümünü Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Şenkaya düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü etkinliği sabah 09.00’da Hükümet meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Şenkaya İlçesinin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıldönümünü Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından şehir meydanında halkın katıldığı kurtuluş törenine geçildi. Halkın temsili göç sahnesi canlandırıldı. Ardından ilçe Kaymakamı Ahmet Özkan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cansu Canol ve Belediye Başkanı Görbil Özcan tarafından halkın bayramı kutlandı.

Erzincan Yamaç paraşütü eğitim Merkezinden Ali Çakır, motorlu paraşütü ile Şenkaya ilçesi üzerinde uçuş yaptı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan yaptı.

Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, "Güzel İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunu 98. Yıl Öncesi Heyecanla Kutluyoruz. Anma ve kutlama programları bir yanıyla geçmişi hatırlama, bir yanıyla geleceğe yön vermedir. Önceki anlayışı, azim ve kararlılığı, millet olma ruhunu, dik duruşu bugüne ve geleceğe taşımadır. Çünkü bu azim ve kararlılığa bugün de ihtiyacımız olacaktır. Şanlı bayrağımızın yurdumuzun üstünde ebediyen dalgalanması, şahadetleri dinin temeli olan ezanların günün beş vakti memleket semalarında inlemesi, Kurtuluş savaşındaki ruh ve inancın muhafazasına bağlıdır.

Erzurum, Kurtuluş Savaşı başlangıcının bir meşalesidir. Azın Çoğu, küçüğün büyüğü, yokluğun kuvvetliği, bir millet olmanın imanın zaferidir bugün.

Bu bayram bir diriliş bayramıdır. Bu cennet vatanı bize emanet eden ecdadımızı minnet ve şükranla anma günüdür. Bugün geçmişle geleceğin buluşma günüdür. İnsan hafızasıyla insandır. Tarih milleti dirilten en önemli ilham kaynağıdır. Tarihi bilmeyenlerin coğrafyalarını da başkaları çizer. Bunun için tarihimizi iyi okumalıyız. Birimiz diğerini dışlamadan, birimiz inancına, birimiz kültürüne, birimiz değerini yok etmeden saygı ve hoşgörü içerisinde tarihimizi birlikte yazdık.

Bu kadim coğrafyada; bir et ve tırnak, taş ve toprak, can can diyerek birlikte yaşadık. Bu millet geçmişte olduğu gibi, bundan sonrada acılarını ve zorluklarını paylaşarak özgür, mutlu kader birliği içerisinde yaşayacak. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır.

Bizler tarihin en zor döneminde yurtta sulh- cihanda sulh bir millettik. Hiçbir toprak parçasında gözümüz olmadı. Çünkü, toprak üstünde şehit olanlar varsa vatan diyarlar denizidir.

Bayrağımıza kanımız rengini vermiştir. Oyun her zaman aynı oyun; Siyonist’in. Kapitalisin, Komünistin umurunda. Türkiye de demokrasiyi, özgürlüğü ne ABD si ne Avrupa ülkesi tartışamaz. Halen işgal ile halen sömürücülükle Afrika önünde nasıl eziliyorlar.

Kızıl derisi ile kölelik sistemi ile kimi inandıracaklar. Şuan Türkün ve İslam’ın olduğu her coğrafyaya saldırıyorlar. Özgürlük vermek için insanlara silah verilir mi? Üzerlerine bomba atılır mı?

Bakın bir göçmen krizi var.

İnsan haklarını biliyorsalar barış için bu göç edenlere yiyecek, içecek, barınma verseler ya. Onlarca terör örgütüne silah verene kadar teröristleri destekleyene kadar insani yardım yapsalar ya. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Bunu son olaylarda görebilirsiniz.

Gençler uyanık olun. Bu vatanın nasıl yurt olduğunu hiç unutmayın. Dünün düşmanlarının emelleri hiç değişmedi. Hiçbir zaman ocağımızdan acıyı, gözyaşını, kanı eksik etmediler. Dün silahla saldırıyorlardı, bugün kardeşi kardeşe düşman ederek bizi yok etmeye parçalamaya çalışıyorlar.

Hep çalışmalıyız. Cumhuriyet ve demokrasiyi güçlendirmeliyiz. İlim ve fende ileri gitmeliyiz. Kendine yeten, üreten, sanayide ve tarımda ilerleyen bir ülke olmalıyız. Gaflete düşmeyin, iyi de bizim kötü de. Az bizim, çok da. Hepimize yeter. Gün; Ayrışma günü değil, birlik günüdür."

Daha sonra kahramanlık şiirleri okundu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı bir gösteri sundu. YİBO öğrencileri tarafından halk oyunları ve Belediye güreş takımının gösterilerinin ardından Şenkaya Lisesi öğretmen, öğrenci ve arkadaşlarının basketbol şovu büyük beğeni topladı.

Yine Şenkaya Lisesi öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği şarkıların ardından okullar arası resim, şiir, kompozisyon ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından tören alanına dev bir Türk Bayrağı bayrak açıldı. Program protokolün katılmış olduğu halayla son buldu.

Bu arada kurtuluş programına; Kaymakam Ahmet Özkan, Garnizon Komutanı Cansu Canol, Belediye Başkanı Görbil Özcan, Başsavcı Mehmet Avcı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Koçan Şenkaya ve köyleri Federasyon Dernek Başkanı Şenyurt Topal katıldı.

Kaynak: İHA