Öldürülen İSPARK Çalışanının Cenazesi Toprağa Verildi

Beyoğlu'nda, tartıştığı otomobildeki şüpheliler tarafından tabancayla vurularak öldürülen İSPARK çalışanı Necmettin Yanık'ın cenazesi defnedildi.

İSPARK'ta görevli bir grup çalışan, meslektaşları Necmettin Yanık'ın çalıştığı otoparkta toplandı. Ellerinde Yanık'ın fotoğraflarını taşıyan grup, 'Necmettin'e uzanan eller kırılsın' şeklinde slogan attı.

Grup adına konuşan Hak-İş'e bağlı Hizmet İş 8 No'lu Şube Başkanı Taner Duran, meydanlarda çalışanlara yönelik şiddetin sorumlusunun yalnızca şiddeti uygulayanlar olmadığını ifade ederek, şiddete sessiz kalan, gereğini yapmayan, korumaya yönelik tedbirleri almayan yetkililerin de sorumluluğu bulunduğunu söyledi.

Duran, sosyal devletin birinci görevinin çalışanların can ve iş güvenliğini sağlaması olduğunu aktardı.

Katılımcılar daha sonra cenaze namazının kılınacağı Kasımpaşa Merkez Camisi'ne yürüdü. Yanık'ın cenaze namazına ailesi ve yakınlarının yanı sıra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, iş arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Necmettin Yanık'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından tekbirler eşliğinde götürüldüğü Kulaksız Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Beyoğlu'nda, tartıştığı otomobildeki şüpheliler tarafından tabancayla vurularak öldürülen otopark görevlisi Necmettin Yanık, evli ve üç kız çocuğu babasıydı.

Kaynak: AA