Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'ya Yönelik Sözleri

AK Parti Kahramanmaraş ve Malatya kadın kolları üyeleri ile MemurSen Adıyaman Kadınlar Komisyonu üyeleri, Kılıçdaroğlu'nu kınadı.

KAHRAMANMARAŞ/ADIYAMAN/MALATYA - AK Parti Kahramanmaraş ve Malatya kadın kolları üyeleri ile Memur-Sen Adıyaman Kadın Komisyonu üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine tepki gösterdi.

AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun, Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinin, 'kadına karşı cinsiyetçi ve karanlık zihniyetinin ürünü' olduğunu savundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sadece özür dilemesinin yetmeyeceğini vurgulayan Kılıç, 'Karar alma mekanizmalarında ve siyasette daha çok kadın olmalı iddiasında bulunanların, siyasetin tam da merkezinde yer alan bir kadına yönelik sözleri kendi riyakarlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Dolayısıyla sadece özür yetmez. Ahlaksız sözlerinin bedelini, hala karşılarına çıkacak yüzünüz varsa sağduyu sahibi bu millet size demokratik bir şekilde ödetecektir.' diye konuştu.

- Adıyaman

Memur-Sen Adıyaman Kadın Komisyonu Başkanı Şükran Altunç Aydın ise Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na ilişkin yaptığı açıklamayı kınadıklarını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin bu ülkenin kadınlarını derinden yaraladığını vurgulayan Aydın, 'Başta CHP olmak üzere bütün siyasi partilerin milletvekillerinin, CHP'ye oy vermiş tüm kadınların tepkilerini sert bir dille ifade etmesi gerekiyor.' dedi.

- Malatya

AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan da anamuhalefet partisi genel başkanının, Bakan Ramazanoğlu hakkında sarf ettiği ahlak ve insaftan yoksun ifadelerin Türkiye siyasi tarihine 'kara bir leke' olarak geçtiğini ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu'nun, TBMM çatısı altında tüm kadınları aşağılayan bir tavırla Ramazanoğlu'na hakaret ettiğini belirten Oğuzhan, şunları kaydetti:

'Kendisini, kadına karşı cinsiyetçi ve karanlık zihniyetin ürünü olan sözlerinden dolayı şiddetle kınıyoruz. Başta CHP'liler olmak üzere toplumun her kesiminden kadınları, bu çirkin hadiseye karşı tepki göstermeye davet ediyoruz. Bu toprakların kadınları, maruz kaldıkları bu elem verici durumu hiçbir zaman unutmayacaktır.'
Kaynak: AA