Kan Bağışında 'Duyarlılık' Talebi

Güney Anadolu Kızılay Diyarbakır Kan Merkezi Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Koç: 'Vatandaşlar bağış konusunda duyarlı olmalı'.

Güney Anadolu Kızılay Diyarbakır Kan Merkezi Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Süleyman Koç, vatandaşların kan bağışı konusunda duyarlı olmasını istedi.

Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızılay olarak nisan ayında kan temini konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Kan bağışıyla ilgili ciddi anlamda sıkıntıyla karşı karşıya olduklarını belirten Koç, '2015 kan alma istatistiklerinde bağlı olan Batman, Bingöl, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak illerindeki 46 hastanenin kan ihtiyacını karşılıyoruz. 2015'te bölgenin kan ihtiyaç miktarı 70 bin üniteyken, Kızılay olarak toplanan kan miktarı 42 bin ünite oldu.' dedi.

Koç, yılın ilk çeyreğinde iyi sonuçlar aldıklarının altını çizerek, şöyle konuştu:

'Nisan ayı en fazla kan ihtiyacının bulunduğu aylardan biri. Bu ay totalde almamız gereken kan miktarı 4 bin 200 ünite. Bugün itibariyle aldığımız kan 250 ünite. Önümüzde daha uzun bir süre var. Hedefimiz insanların duyarlılığıyla bu 4 bin 200 kan üniteye ulaşabilmek ve yıllık hedeflerimizi tutturabilmek. İnsanların bu konuda destek olmalarını istiyoruz. Belki bu bağışladığınız kan, yeri gelir sizin ve yakınlarınızın da ihtiyacı olabilir. Bu duyarlılığı herkesin göstermesini umut ediyoruz. Kızılay'a kan bağışında bulunmak hayat vermek anlamındadır.'

Kaynak: AA