İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması

'İzmir'de raylı sistemi 250 kilometreye çıkartmak istiyoruz'.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki raylı sistemi 250 kilometreye çıkarmak istediklerini belirtti.

Kocaoğlu, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) yetkilileri ile yaptığı toplantıda, kentin ulaşım yapısına ilişkin bilgiler verdi.

Toplu ulaşımda çevreci yatırımlara büyük önem verdiklerini anlatan Kocaoğlu, kente 3 yıl içinde 400 elektrikli otobüs kazandıracaklarını ve İzmir'in raylı sistemini 250 kilometreye çıkarmak istediklerini ifade eden Kocaoğlu, şunları kaydetti:

'Raylı sistemin 180 kilometresinin inşaatı devam ediyor. Metroların da projeleri bittikçe 2016 ve 2017 yılında inşaata başlamak istiyoruz. İzmir'in toplu taşıma ağını düşündüğümüzde en kuzey ilçemiz Bergama'dan en güney ilçemize banliyö ile bağlanıyoruz. Doğu batı aksında da metro ile bağlanıyoruz ve şu anda inşaatı devam ediyor. Biz aldığımız elektrikli otobüslerin büyük çoğunluğunu da 15-20 kilometrelik hatlarda, başladığı yerden aynı yere gelmeye ring dersek, 15-20 kilometrelik ringde çalıştırmayı planlıyoruz.'

IFC'nin, Türkiye Sorumlusu Aisha Williams ise belediyenin almayı planladığı elektrikli otobüslerin dünyadaki kullanımı ile ilgili bilgiler vererek, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yeni ve farklı projelerde çalışmaya hazır olduklarını kaydetti.

İzmir'in birçok konuda öncü bir belediye olduğunu ifade eden Williams, 'Biz, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni sadece finansman sağladığımız bir kurum olarak değil karşılıklı tecrübe aktarımı sağladığımız uzun vadeli ve çok kapsamlı bir iş ortağımız olarak görüyoruz. Bu ortaklığı daha da derinleştirmenin yollarını arıyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA