İsrail'in Gazze'ye Çimento Girişini Durdurması

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Hasayine, Gazze Şeridi'ne çimentonun girişi konusunda İsrail'le olumlu görüşmelerin yapıldığını ifade etti.

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid Hasayine, Gazze Şeridi'ne çimentonun girişi konusunda İsrail'le olumlu görüşmelerin yapıldığını söyledi.

Hasayine, Gazze kentindeki bakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında, Gazze Şeridi'ne çimento ithalatının yeniden başlatılması için Birleşmiş Milletler ve Filistinli yetkililer tarafından İsrail yönetimi ile yürütülen görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtti.

Gazze'ye ithal edilen çimentonun başka amaçlar için birilerinin eline geçtiğine dair iddiaların asılsız olduğunu dile getiren Hasayine, İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarında evsiz kalan yüzlerce aile için çimentonun son derece önemli olduğunu kaydetti.

İsrail yönetimi, 3 Nisan'da Hamas'ın çimentoyu askeri amaçlar için kullandığı gerekçesiyle Gazze'deki özel sektöre çimento girişini resmen durdurmuştu. Hamas ise söz konusu iddiaları yalanlıyor.

İsrail, 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren 'Koruyucu Hat' adını verdiği saldırılarını 26 Ağustos'ta sağlanan ateşkesle sona erdirmişti. İskan Bakanlığı, UNRWA ve BM Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, İsrail'in son Gazze saldırılarında yaklaşık 12 bin ev tamamen yıkılmış, 160 bin ev hasar görmüş, bunların 6 bin 600'ü ise kullanılamaz duruma gelmişti.

Kaynak: AA