Havza Belediyesinin Çevre Düzenleme Çalışmaları

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, bahar aylarının gelmesi ve sıcaklıkların artması ile birlikte çevre düzenleme çalışmalarına başladıklarını belirtti.

İkiz, çalışmalar kapsamında yapımı yeni tamamlanan Hilmi Tunalı Caddesi boyunca çınar ağaçları dikildiğini belirtti.

Göreve geldikleri günden beri farklı ağaç çeşitleri ve çiçekler dikerek yeşil bir Havza için çalıştıklarını dile getiren İkiz, şunları söyledi:

'İlçemizdeki yeşil dokuyu artırmak, şehrin daha rahat nefes almasını sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl çalışmalarımıza Hilmi Tunalı Caddesi'nde başladık. Buraya 150 çınar ağacı ve bin adet gül ile çok sayıda süs bitkisi dikeceğiz ve güzel bir görünüm elde etmeyi hedefliyoruz. Yeşillendirme çalışmalarımız şehrimizin ihtiyaç duyduğu her yerde devam edecek. Şehrimizin her alanında, başınızı kaldırdığınızda gördüğünüz yeşil dokunun kaybolmaması ve büyüklerimizin bıraktığı bu mirası, bizlerin de yarınlara bırakabilmemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Bu yıl çalışmalarımızda yaklaşık 40 bin süs bitkisi kullanılacak.'

İkiz, çalışmalar kapsamında 20 park, refüjler ile Samsun- Ankara Karayolu üst geçidinde çevre düzenlemesi yapılacağını ifade ederek, vatandaşlardan çalışmaları desteklemelerini ve yeşil alanları korumalarını istedi.

Kaynak: AA