Emet'te Girişimcilik Kursu Düzenlenecek

Kütahya Emet Esnaf Odası Başkanlığı ile Tavşanlı İş-Kur Müdürlüğü arasında girişimcilik kursu protokolü imzalandı.

Emet'te Girişimcilik Kursu Düzenlenecek
Emet’de esnafların iş yerlerini büyütmesi ve iş kurmayı hedefleyen gençlerin iş kurabilmesi için KOSGEB tarafından verilen girişimcilik kursları 12-29 Nisan tarihleri arasında Emet ilçesinde yapılacak.

Yapılan protokol hakkında bilgiler veren Emet Esnaf Odası Başkanı Abdullah Ünal , Emet esnafının devletin sunduğu imkanlardan daha fazla faydalanabilmesi için , girişimcilik kursunun çok önem arz ettiğini söyledi.



Kurslara Emet esnafının büyük ilgisi olduğunu belirten Emet Esnaf Odası Başkanı Abdullah Ünal, “İlçemizde esnafımızın gelişmesi, iş yerlerini büyütmesi için gereken her türlü çalışmaları yapıyoruz. Onlar adına yapılacak her türlü programı takip ediyoruz. Devletimiz esnaflarımıza sağladığı imkanların en önemlisi hibe ve krediler, bu hibe ve kredilerden en etkili faydalanmak için esnafların KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik kurslarına katılarak, belge alması gerekiyor. Tavşanlı İŞKUR Müdürlüğü ile ilçemizde bu kursun açılması için protokol imzaladık. 12-29 Nisan tarihlerinde ilçemizde 25 kişinin katılacağı girişimcilik kursu yapılacak. Kurs için 75 esnafımız müracaat etti. Şimdilik 25 esnafımız bu kursa katılabilecek, ilerleyen tarihlerde diğer esnaflarımız içinde yeniden kurs açmayı planlıyoruz” dedi.

(MS-EFE)
Kaynak: İHA