'Dokunuş' Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

33 Türk ve 6 Yunan sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi 13 Nisan'a kadar Venüs Sanat Galerisinde görülebilecek.

Donavan's Art Style'nin Türkiye ayağı olarak bir araya gelen 33 Türk ve 6 Yunan sanatçının eserlerinin yer aldığı 'Dokunuş' sergisi, İstanbullu sanatseverlerle buluştu.

Venüs Sanat Galerisinde açılışı gerçekleşen sergide AA muhabirine açıklama yapan sergi küratörlerinden Ece Arman, sergiyi Fransız Donavan's Art Style'nin Türkiye ayağı olarak düzenlediklerini belirterek, 'Burada bu sergiyi açıyoruz, devamında da ekim ve kasım aylarında Paris'te 4 sergi daha düzenleyeceğiz.' dedi.

Arman, serginin Türk-Yunan ortaklığında gerçekleştiğine dikkati çekerek, 'Yunanistan'ın UNESCO Sanat Başkanı Stella Chaviarapoulou sergimize katıldı ve büyük emek verdi sergi için. Türk sanatçılarımızdan Kasım Adıgüzel, Otizm konusunda büyük destekçi bir sanatçımız Erhan Hökelek, birçok ödülü olan Suna Yılmaz Erdoğan, Kashmir Omar gibi isimler de sergimizde yer alıyor. Sağolsunlar sanatçılar bizi kırmadı.' diye konuştu.

Paris'te düzenlenecek sergilerde 155 sanatçının yer alacağı bilgisini veren Arman, serginin temasının serbest teknik olduğunu kaydetti.

Arman, '17 Ekim'de başlayacak sergilerde UNESCO destekli Türk-Yunan sergimizi, 'Les Hommes de la Mediterranee-Akdeniz İnsanları' adıyla gerçekleştireceğiz. Bu yurtdışı sergilerimizin başlangıç sergisi olan 'Dokunuş' sergimizin, sanata, bahara, dostluğa ve güzelliklere bir dokunuş olarak sanat çevrelerinde iz bırakmasını umuyoruz.' dedi.

Sergide Yunanistan'dan, Andreas Emmanoulidis, Athanasia Karatza, Katerina Metallinou Kiess, Larisa Lashko, Magda Dimou ve Stella Chaviarapoulou'nun eserleri yer alıyor, Türkiye'den ise, Alev Demirkesen, Erhan Hökelek, Esin Ateşağaoğlu, Kashmir Omar, Kasım Adıgüzel, Maide Taşaroğlu, Sibel Talas, Suna Yılmaz Erdoğan gibi sanatçıların eserleri ziyaretçilerle buluşuyor.

Küratörlüğünü Ece Arman, Nergis Orhon Soydaner'in yaptığı sergi, 13 Nisan Çarşamba gününe kadar ziyaret edilebilecek.
Kaynak: AA