Diyarbakır Baro Başkanı Elçi'nin Öldürülmesi

Bazı baro başkanlarının da aralarında bulunduğu avukatlar, Ankara Adliyesi önünde toplanarak Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılmasını istedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan bazı baro başkanlarının da aralarında bulunduğu avukatlar, Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması talebiyle Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Adliye önündeki açıklamaya, Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ve HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen bazı baro başkan ve yöneticileri ile avukatlar katıldı.

Grup, Türkçe ve Kürtçe 'Seni unutmayacağız' yazısıyla Elçi'nin fotoğrafının bulunduğu pankart açtı, yakalarına Elçi'nin fotoğrafını taktı.

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, grup adına hazırlanan ortak açıklamayı okudu.

Açıklamada, 'Bütün yaşamını, bu coğrafyada insan onuruna yaraşır bir ortamın sağlanması ve insan hakları mücadelesine adayan Tahir Elçi'nin saygı, sevgi, minnetle anıldığı' belirtildi.

Aradan geçen zamana rağmen Tahir Elçi'nin katline ilişkin soruşturma dosyasında hiçbir mesafe katedilmediği, bir tek delil ve şüpheliye ulaşılmadığı, dosyanın sürüncemede bırakıldığı savunulan açıklamada, 'Diyarbakır'dan duyulmayan Tahir Elçi'nin sesini duyurmak için Ankara'ya geldik' ifadesi kullanıldı ve cinayetin aydınlatılması istendi.

Grup, cinayetin sorumlularının bulunması için yaptıkları 2 dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı.
Kaynak: AA