Denetimli Serbestlik Protokolü İmzalandı

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ve Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, denetimli serbestlik protokolü imzaladı.

Denetimli Serbestlik Protokolü İmzalandı
Malatya Valiliği ile Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında iyi halli, ilk defa suç işleyen ve gözlem raporları iyi olan hükümlerin denetimli serbestlikten yararlanmaları kapsamında, geçtiğimiz yıl imzalanan protokol yenilendi. Bu kapsamda Malatya Valiliğine bağlı birimlerde hükümlüler çalıştırılabilecek. Malatya Valiliği’nde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Vali Süleyman Kamçı, "Şartlara uygun hükümlülerin, çok az süresi kalmış kişilerin kamu hizmetlerinde çalıştırılmasıyla alakalı olarak geçen yıl yapmış olduğumuz protokolü yenileyerek Cumhuriyet Başsavcımız Ergül Yılmaz ile birlikte imzalayacağız. Söz konusu protokol ile hükümlüler kamu hizmetlerinde çalışarak topluma kazandırılması, entegre edilmesi amaçlanmakta, böylelikle de kamu hizmetlerinde onlardan yararlanılmış olunmaktadır” diye konuştu.

Protokol imzalanmadan önce Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Öztürk, Denetimli Serbestlik Kanunu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öztürk, başta Malatya Valiliği olmak üzere büyükşehir ve ilçe belediyeleri, icra müdürlükleri, ilçe adliyeleri ve 117 kurum ve kuruluş ile işbirliği protokolü yapıldığını dile getirdi. Öztürk, Malatya’da yoğun olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 60, İl Müftülüğü’nde 33, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde 22, Malatya İcra Müdürlüğü’nde 22, Hastane ve Aile Sağlığı Merkezleri’nde 16, Emniyet Müdürlüğü ve karakollarda 16, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde 14 ve İl ve İlçe Cumhuriyet Başsavcılıkları’nda 7 hükümlünün çalıştırıldığı söyledi.

Öztürk, 451 adet ellerinde dosya bulunduğunu ve tebligat aşamasında olanlar, ceza infaz kurumunda olanlar, askerde olanlar ve birden fazla dosyası olanlardan dolayı şu anda 262 kişinin çalıştığını aktardı.

Bu bilgilendirmenin ardından Kamçı ve Yılmaz karşılıklı olarak protokol metnini imzaladı.
Kaynak: İHA