CHP İstanbul Milletvekili Yedekci Açıklaması

'Kimlik bilgilerinin çalınması, ülkenin iyi yönetilemediğini gösteriyor. Kişisel verilerimiz korunamıyor'CHP Muğla Milletvekili Aldan:'Siyasi partilerden sızmış gibi göstermek milyonlarca oy almış siyasi partilerin kurumsal kimliğine yönelik bir hakarettir. Daha ortada somut olarak nereden sızdığına dair bilgi yoktur'

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili 'Bu, ülkenin iyi yönetilemediğini gösteriyor. Kişisel verilerimiz korunamıyor.' dedi.

Yedekci, TBMM'de partisinin Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Ordu Milletvekili Seyit Torun ve Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu ile düzenlediği basın toplantısında, İGDAŞ'da 24 yıldır görev yapan Umut Yıldırım'ın herhangi bir uyarı yapılmadan işten çıkarıldığını söyledi.

Basın toplantısına da katılan Yıldırım'ın, bir yıl önce sosyal medya üzerinden yaptığı CHP ile ilgili paylaşımlar nedeniyle işten çıkarıldığını savunan Yedekci, kendisine işsizlik maaşı ve tazminat ödemelerinin de yapılmadığını ileri sürdü. Yedekci, 'Bu kardeşimiz sadece Alevi olduğu için, sadece CHP'nin paylaşımlarında bulunduğu, AKP'li olmadığı, AKP'nin mitinglerine gitmediği için işten atılmıştır. Bizler CHP olarak her zaman bu ve benzer olaylarda bu kardeşlerimizin yanındayız.' diye konuştu.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yedekci, Türk Vatandaşlarına ait kimlik bilgilerinin sızdırılması ve bununla bağlantılı olarak YSK'nın bilgi paylaşımı ile ilgili düzenlemeye gidilebileceği konusundaki soru üzerine, 'Kimlik bilgilerinin çalınması, ülkenin iyi yönetilemediğini gösteriyor. Kişisel verilerimiz korunamıyor.' dedi.

Muğla Milletvekili Aldan ise siyasi partilerden seçmenin kimliğinin ve niteliğinin gizlenmesinin mümkün olmadığına işaret etti. İktidar partisi olarak her türlü bilgiye sahip olup, muhalefeti ise bunun dışında bırakmanın iyi niyetli bir yaklaşım olmadığını belirten Aldan, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Sayın Binali Yıldırım, 'Bu eski bir olaydır' dedi. Eski bir olaysa neden şimdiye kadar soruşturma yapılmadı? Türk Ceza Kanunumuza göre bir suçun oluştuğunu bilip de bunu ilgili mercilere bildirmeyenler suç işlemiş olurlar. Suç duyurusunda bulunmama da bir suçtur, özellikle kamu görevlileri açısından. Bu anlamda, Binali Yıldırım bir anlamda suçu ikrar etmiş olmaktadır. Siyasi partileri suçlamak da çok haksızlıktır. Bunu siyasi partilerden sızmış gibi göstermek milyonlarca oy almış siyasi partilerin kurumsal kimliğine yönelik bir hakarettir. Daha ortada somut olarak nereden sızdığına dair bilgi yoktur.

70 milyonun kişisel verileri çalınırken kamu kurum ve kuruluşları kullanılmıştır. Dolayısıyla iktidarın muhalefet partilerini töhmet altında bulunacak girişimlerde bulunmaktan kaçınıp, suçu kendisinde araması gerekir.'

-'Yarın bizi nelerin beklediğini tahmin bile edemeyiz'

Ordu Milletvekili Torun da AK Parti'nin uygulamaları nedeniyle hiçbir ortamda güven unsuru oluşmadığını belirterek, 'Verilerimizin dahi deşifre edildiği bir ülkede yarın bizi nelerin beklediğini tahmin bile edemeyiz. 50 milyon insanın verileri kullanılarak her türlü işlem yapılabilir. Bu kadar ciddiyetsiz, sorumsuz bir yaklaşım olamaz. Bu olumsuzluktan kendi adlarına pay çıkarıp gereğini yapmak yerine her zamanki gibi diğer siyasi partileri suçluyorlar.' diye konuştu.

Giresun Milletvekili Bektaşoğlu ise kimlik bilgilerinin kişinin kutsalı olduğuna işaret ederek, 'Kimlik bilgilerimizi koruyamayan bir hükümetin ülkemizi nasıl idare edeceği, nasıl koruyacağı bir soru işaretidir. Kimlik bilgilerinin deşifresi ileride tamiri mümkün olmayan karışıklıklara sebebiyet verecektir.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA