Büyükşehir'den 'Mutlu Oyunlar Mutlu Çocuklar' Programı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ailelere yönelik eğitim seminerlerine bir yenisi daha eklendi.

Büyükşehir'den 'Mutlu Oyunlar Mutlu Çocuklar' Programı
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Oyuncu Anne Şermin Çarkacı’nın katıldığı ‘Mutlu Oyunlar Mutlu Çocuklar’ programına anneler ve anne adaylarının ilgileri yoğun oldu. Yeni nesil annelerin ilgiyle takip ettiği Oyuncu Anne Şermin Çarkacı, ‘Mutlu Oyunlar Mutlu Çocuklar’ programıyla Sakaryalılar ile buluştu. Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa anneler ve anne adaylarının ilgileri yoğun oldu.

"YAZIN KARDAN ADAM YAPABİLİRSİNİZ"

Seminerde çocuklar ile eğlenebilmenin önemine dikkat çeken Şermin Çarkacı, “Çocukların özellikle teknolojinin bu derece yaygınlaşmasıyla birlikte ne zaman ne isteyeceği hiç belli olmayabiliyor. Ancak onlardan gelecek istekleri basitçe karşılamak hayal gücünüz ile mümkün. Mesela karda oynamak için kış olması gerekmez. Mesela biz nevresimin içerisine yastıkları koyarak ve havuç dikerek kardan adam yapmıştık. Kar yağdırmak için pudra şekeri dökmüştük bunlar herkesin evinde ve imkanlarında oluşturulabilecek alanlardır. Yazın da kardan adam yapmak böylece mümkün olabilir” diye konuştu.

"MÜKEMMEL ANILAR"

Çarkacı, “Bu gibi örnekleri geliştirmek ve çocuklarınızı eğlendirmek sizin elinizde. Karda bir tek kartopu oynamanız gerekmiyor, spreyle karda resimler de çizebilirsiniz. Evlerinizde bulunan materyallerle de birçok oyun alanı oluşturabilirsiniz. Çocuklarınızla vakit geçirmek hem sizi hem de onları çok mutlu edecektir. Birlikte geçirdiğiniz her vakit sizin için de onlar için de geride mükemmel anılar olarak kalacaktır” dedi.

Programın sonunda Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce Çarkacı’ya teşekkür ederek, günün anısına çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA