Bursa'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu 'Bana Mastikayı Çalsana', 'Entrikalı Dolap Komedyası' ve 'Oyunun Adı Külkedisi' oyunlarını sahneye koyacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), 'Bana Mastikayı Çalsana', 'Entrikalı Dolap Komedyası' ve 'Oyunun Adı Külkedisi' oyunlarını sahneleyecek.

Nilbanu Engindeniz'in yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği 'Bana Mastika'yı Çalsana' oyununun dekorunu Tayfun Çebi, kostümlerini Funda Çebi, ışık tasarımını ise Yakup Çartık yapıyor.

Hafize Gün, Berrin Kulya Balkanlar, Ecehan Şarman Çetinkaya ve Yener Sezgin'in de rol aldığı oyunda, İzmir İkiçeşmelik'te ikamet eden ve büyüyünce Romanlar gibi yaşamayı hayal eden küçük Yeşim'in 12 Eylül döneminde karşılaştığı zorluklar ele alınıyor. Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün, yarın ve 9 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de sahneye konulacak.

Yunus Emre Gümüş'ün yazdığı, Burak Karaman'ın yönettiği 'Entrikalı Dolap Komedyası'nın dekorunu Behlüldane Tor, giysi tasarımını Dilek Kaplan, ışık tasarımını ise Ali Karaman üstleniyor.

Arzu Tan Bayraktutan, Harun Türköz ve Serdar Seçkin'in de rol aldığı oyunda, iki hırsız, eski koca, bir katil ve bir ölüyle aynı evde, bir dolap etrafında geçen entrikalar anlatılıyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 12 ve 13 Nisan'da saat 20.00'de sahnelenecek.

Özer Tunca'nın yazdığı, Ferdi Dalkılıç'ın yönettiği 'Oyunun Adı Külkedisi'nin dekoru Emre Satı, giysi tasarımı Dilke Kaplan, ışık tasarımı Ali Karaman'a ait.

Eserde, oyunun başlamasına kısa süre kala oyuncuların iş bıraktığını öğrenen yönetmenin, perdeyi kapatmamak için teknik ekibe rol verme kararı alması ve sonrasında yaşananlar ele alınıyor. Oyun, 10 Nisan'da saat 14.00'te minik izleyicilerle buluşacak.
Kaynak: AA