Başkentte Kültür Sanat

CSO, 'Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler' konserini sanatseverlerle buluşturacak Bilkent Senfoni Orkestrası, şef Gürer Aykal yönetiminde, piyano ikilisi Ufuk ve Bahar Dördüncü ile 9 Nisan'da 'Dört El Piyano' konseri verecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 'Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler' konserini sanatseverlerle bir araya getirecek.

Rengim Gökmen'in şefliğinde, solistliğini dünyaca ünlü piyano ikilisi Güher-Süher Pekinel ve Yunus Tuncalı ile kemanda Veriko Tchumburidze, viyolonselde Dorukhan Doruk'un gerçekleştireceği 'Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler' konseri, 8 Nisan saat 20.00'de CSO Konser Salonunda yapılacak.

Konserde, Mozart'ın tanınmış operası 'Don Giovanni', ikili piyano konçertosu ile Beethoven'ın üçlü konçertosu icra edilecek.

Ankara Devlet Opera ve Balesi 10 Nisan'da müzikli çocuk oyunu 'Aliş ile Maviş'le minik sanatseverlerin karşısına çıkacak. Müziğinin Arda Özmen’e, librettosu Ali Yoleri’ye ait olan eser, Leyla Gencer Sahnesi’nde Aydın Buğra Güven’in rejisiyle sahne alacak.

Başkentte bu haftaki kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

- Tiyatro

- Akün Sahnesi:

Anton Çehov'un yazdığı, çevirisini Ataol Behramoğlu, rejisini Erhan Gökgücü'nün yaptığı 'Vanya Dayı', hafta boyunca seyircinin karşısında olacak. Özcan Özer'in yazdığı Hakan Çimenser'in yönettiği 'Son Tango' da 12-13 Nisan'da izleyiciyle buluşacak. Oyunda, Arjantin'de yaşanan cunta ve baskı döneminde birbirine aşık Pedro ve Maria'nın hayata tutunma hikayesi, dans eşliğinde anlatılıyor.

- Altındağ Tiyatrosu:

Kadın-erkek ilişkilerinin ele alındığı, tek perdelik 'Kocasını Pişiren Kadın', bugün ve 8-10 Nisan'da seyircinin karşısına çıkacak. Kötülük, hırs, ihtiras dolu üç kişinin cinayet ve soygun planlarının öyküsünün anlatıldığı 'Kuaförde Bir Gün', 12-13 Nisan'da beğeniye sunulacak.

- Büyük Tiyatro:

Jordi Galceran'ın kaleminden Sinan Pekinton'un rejisiyle hazırlanan 'Grönholm Metodu', yarın izleyiciyle buluşacak. Acımasız iş dünyasının yeniden tanımladığı 'profesyonellik' ve 'fedakarlık' kavramlarını sorgulayan oyun, insanların zaaflarının bu mücadeledeki yerini kara komediyle sunuyor.

- Cüneyt Gökçer Sahnesi:

George Farquhar'ın yazdığı, Gülay Gür'ün çevirdiği, İlham Yazar'ın yönettiği 'Kurnaz Aşıklar', bugün, yarın ve 9 Nisan'da sahnelenecek.

Shakespear'in ünlü eseri 'Fırtına' çocuklar için bugün ve 10 Nisan'da oynanacak. Birinci dünya savaşını konu alan 'Çamaşırhane' de 12-13 Nisan'da görülebilecek.

- Küçük Tiyatro

Alzaymır hastası bir anne ve iki kızının yaşam hikayesini anlatan 'Annemin Son Çılgınlıkları', bugün, yarın ve 9-10 Nisan'da izlenebilecek.

Birbirlerini çok seven kentli iki çocuğun, nereden geleceği belli olmayan tehlikelere karşı yarattığı dünyayı anlatan 'Ben ve Sen', minik tiyatroseverler için bugün ve 12 Nisan'da sahnelenecek.

Şirin Aktemur Toprak'ın yazdığı ve Umut Toprak'ın sahneye taşıdığı Neşet Ertaş'ın hayatından ve türkülerinden yola çıkarak hazırlanan 'Neşe, Dert, Aşk' 12-13 Nisan'da izleyiciyle buluşacak.

- Oda Tiyatrosu:

Gülşen Karakadıoğlu'nun yazdığı, Vacide Öksüzcü'nün yönettiği 'Nehir', bugün yarın ve 9 Nisan'da izlenebilecek. 'Kuğunun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi' 12-13 Nisan'da izleyiciye sunulacak.

- Stüdyo Sahne:

'Bizim Yunus', yarın ve 10 Nisan'da, 'Kocasını Pişiren Kadın' adlı oyunda 12 Nisan'da sahne alacak.

Tatbikat Sahnesi:

'Koku' romanının yazarı Patrick Süskind'in pek çok dilde oynanan oyunu 'Kontrabas', Hale Kuntay'ın çevirisi, Metin Belgin'in rejisiyle 12-13 Nisan'da izleyici karşısına çıkacak.

- Ziraat Sahnesi:

Aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların bencillikleri, zaafları ve anlayışsızlıklarının evlilikleri iflasa sürüklemesini konu alan 'Euridice'nin Elleri' bugün, yarın ve 9 Nisan'da, izleyiciyle bir araya gelecek.

- İrfan Şahinbaş Sahnesi

Sait Faik Abasıyanık'ın 'Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye' adlı eseri bugün, 9 ve 13 Nisan'da sahnelenecek.

- Şinasi Sahnesi:

Dünyaca ünlü İngiliz yazar George Orwell'in çağdaş klasikler arasına giren ve aynı adlı romanından uyarlanan 'Hayvan Çiftliği', hafta boyunca temsil verecek.

Sophi̇e Smi̇ley'in yazdığı, Egemen Demi̇rci̇oğlu'nun çevirdiği, Hali̇l Doğan'ın oyunlaştırdığı 'Canım Ailem', Batuhan Yalçın'ın rejisiyle minik izleyicilerin karşısında olacak. Down sendromlu Metin'in hikayesinin anlatıldığı oyun, 12 Nisan'da miniklerle buluşacak.

Jordi Galceran'ın kaleminden Sinan Pekinton'un rejisiyle hazırlanan 'Grönholm Metodu' da 12-13 Nisan'da oynanacak.

- Opera:

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü, yarın Leyla Gencer Sahnesinde, 10 Nisan'da opera sahnesinde yıl sonu temsili verecek.

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) 9 Nisan'da 'Lied' konseriyle dinleyiciyle buluşacak.

ADOB, 10 Nisan'da müzikli çocuk oyunu 'Aliş ile Maviş'le minik sanatseverlerin karşısına çıkacak. Müziğinin Arda Özmen’e, librettosunun Ali Yoleri’ye ait olan eser, Leyla Gencer Sahnesi’nde Aydın Buğra Güven’in rejisiyle sahne alacak.

Mozart'ın ünlü eseri 'Saraydan Kız Kaçırma' operası da 11 Nisan'da sahnelenecek.

- BSO:

Bilkent Senfoni Orkestrası, şef Gürer Aykal yönetiminde, piyano ikilisi Ufuk ve Bahar Dördüncü ile 9 Nisan'da 'Dört El Piyano' konseri verecek.

- Festival:

33. Ankara Müzik Festivali kapsamında, MEB Şura'da 7 Nisan'da Aniello Desiderio's Quartetto Furioso konser verecek. 12 Nisan'da ise Kafig Dance Ensemble & Debussy Quartet topluluğu sahne alacak. Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası 13 Nisan'da vereceği konserle sanatseverlere müzik ziyafeti sunacak.

- Cer Modern

İran sinemasının popülerliğini en çok borçlu olduğu yönetmen Abbas Kiarostami’nin sergisi 10 Nisan'a kadar görülebilecek.

Abbas Kiarostami'nin 'Kirazın Tadı' filmi de 8 Nisan'da sahnelenecek.

Cer Çocuk Atölyesinde de 'Bunu Ben De Yaparım' ile 'Rüzgar Bizi Sürükleyecek' 9 Nisan'da, 'İki Kişilik Yaz' etkinliği de 10 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Başta Fransa ve Avrupa başta olmak üzere çeşitli yerlerden katılımcıların eserlerini içeren Futurotextiles MIX sergisiyle ziyaretçiler, biyolojik kaynaklı maddelerin yenilikçi ve çevreci bir tekstil anlayışıyla farklı yaratımlara dönüşümüne şahitlik edecek.

Sergi, 2 Nisan-12 Mayıs'ta ziyaret edilebilecek.
Kaynak: AA