Antalya Büyükşehir Belediyesi İle MMO Arasında Asansör Protokolü

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: 'Hangi projemize bakarsanız bakın halk ve vatandaşlarımızla birlikte, onların temsilcileri olan sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla birlikte Antalya'ya verdiğimiz önem artık gerçekten çok iyi anlaşılıyor'.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi arasında üst geçit asansörlerinin bakımı protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Menderes Türel, önemli bir protokole imza atacaklarını belirterek, hayat riski taşıyan bir işteki atılmış her imzanın geleceğe atılmış olduğunu söyledi.

Asansör kazalarının nerede ve ne zaman olacağını bilme şanslarının olmadığını ancak tedbir almakla mükellef olduklarını dile getiren Türel, 'İstanbul'daki bir inşattaki asansör kazasında galiba 10-12 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Ondan sonra tedbirler daha çok konuşulmaya başlandı. Önemli olan bu tedbirleri almak suretiyle risk payını en aza indirmek.' diye konuştu.

Türel, belediyenin meslek odalarıyla bir işbirliği içerisindeki yoluna devam etme anlayışı, bu protokolün bir diğer önemli yanı olduğunu dile getirdi.

Seçimlerden önce, 'Meslek odalarımızla ve sivil toplum örgütlerimizle Antalya'yı yöneteceğiz. Yönetişimin en güzel örneklerini sergileyeceğiz ve muhtarlarımız, kanaat önderleri, odalar ve herkesle birlikte bir mesai harcayacağız' yaklaşımının ifade edildiğini anlatan Türel, bunun gerçekleştirilmesinin ise her ne hikmetse seçimlerin ardından hiç de mümkün olmadığını söyledi.

Türel, kendilerinin bu genellemenin dışında kaldığını vurgulayarak, protokolle söylediklerinin ve verdikleri sözlerin yerine getirilmesi noktasında çok önemli bir adım daha attıklarını belirtti. Sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla birçok projede birlikte çalıştıklarını vurgulayan Türel, şunları kaydetti:

'Örneğin, Serdengeçti parkında Peyzaj Mimarları Odasıyla ortak çalışıyoruz. Konyaaltı Sahil Projesi'nde Mimarlar Odasıyla protokol imzalamak suretiyle birlikte çalışıyoruz. Boğaçayı Projesi'nde İnşaat Mühendisleri Odası ve akademisyenleri ile çok önemli tartışmalarda bulunuyor ve istifade ediyoruz. Sonuca böyle gitmeye çalışıyoruz. Hangi projemize bakarsanız bakın halk ve vatandaşlarımızla birlikte, onların temsilcileri olan sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla birlikte Antalya'ya verdiğimiz önem artık gerçekten çok iyi anlaşılıyor. Türkiye'ye örnek olan birçok adımlar atıyoruz. Türkiye'de çok alışık olunmayan referandumu Antalya'da sıkça uyguluyoruz. Bunu uygulamaya devam edeceğiz. Antalya'nın tartışılan konularını halka sormak suretiyle halkın bize getirdiği yok haritası kapsamında neticeye götürüyoruz.'

- Kırmızı etikette asansöre 30 gün mühür

MMO Antalya Şubesi Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu ise 2012 yılından bu yana asansör kontrolleri yaptıklarını dile getirerek, bu konunun halk bilinçlenmesi açısında çok önemli olduğunu söyledi.

Evlerdeki asansörlerde kırmızı, sarı, mavi ve yeşil etiketlerini kullandıklarını belirten Hamamcıoğlu, 'Kırmızı etiket bulunan asansörlerin kullanılmaması gerekiyor. Herhangi bir kazada bundan orada yaşayanlar sorumlu. Yönetici cinayete teşebbüsten sorumlu oluyor. Dolayısıyla bu yapılanlar bir korumadır. 2012 yılından bu yana, 17 bin asansör için bir sefer değil 3 sefer gidiyoruz.' diye konuştu.

Hamamcıoğlu, kırmızı etiket almış asansörleri 30 gün mühürlediklerini, sarı etikete geldiğinde ise 60 gün mühürlendiğini ifade ederek, 'Bunların dikkate alınmasını istiyoruz. Bakım onarım yılda bir defa mutlaka yapılması gerekiyor. Denetleme ise kurumlar tarafından bir yıl boyunca yapılıyor.' dedi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.
Kaynak: AA