'Aktifim, Toplumun İçindeyim' Projesi

Gedik Üniversitesi proje kapsamında otizm konusunda farkındalık yaratmak amacıyla etkinlik gerçekleştirdi.

Gedik Üniversitesi tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizmli bireylerin nitelikli fiziksel ihtiyaçlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 'Aktifim, Toplumun İçindeyim' projesi kapsamında çalıştay gerçekleştirildi.

Pendik Dolayoba Spor Kompleksi'nde gerçekleşen etkinlikte normal gelişim gösteren çocuklar ile birlikte otizmli çocuklara Gedik Üniversitesi'ne bağlı spor eğitmenleri gözetiminde fiziksel aktivite yaptırıldı, daha sonra ailelerin de katılımıyla bir çalıştay düzenlendi.

Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Dilara Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otizm farkındalık günü nedeniyle düzenlenen etkinlik kapsamında bir araya geldiklerini anlatarak, 'Aktif Yaşam Merkezi'nde, 'Aktifim, Toplumun İçindeyim' sloganıyla yola çıktığımız bir proje kapsamında 200 çocuğumuza her gün sabah 09.00'dan akşam 17.00'ye kadar spor eğitimi veriliyor. Bu proje İstanbul Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle gerçekleştirildi. Bu süreçte de Pendik Belediyesi, Kaymakamlığı ve Gedik Üniversitesi el ele vererek tüm imkanlarını bu çocukların fiziksel aktivite düzeylerini geliştirmek için kullandı.' diye konuştu.

Proje kapsamındaki amaçlarını anlatan Özer, şöyle konuştu:

'Bir amacımız otizmli çocuklarla normal gelişim gösteren çocukları bir araya getirerek ön yargıları ve birtakım olumsuz tutumları ortadan kaldırmak ve bu çocuklar arasında arkadaşlık ve dostluk duygularını inşa edebilmek. Bu amaçla bir grup ortaokul öğrencisi bugün burayı ziyarete geldi ve otizmli arkadaşlarıyla birlikte çeşitli aktivitelere katılıyorlar. Bu şekilde bir aktivite düzenlenirken annelerimizi de bir çalıştay kapsamında bir araya getirdik. Odak grupları oluşturduk. Odak grup görüşmeleri kapsamında annelerin otizmli çocuklarıyla ilgili yaşantılarını deneyimlerini özellikle de eğitim sürecinde karşılaştıkları sorunları masaya yatırmayı hedefledik. Ailelerin bu çocukların eğitim sürecinde yeterli destekleri almaları konusunda çeşitli güçlüklerle karşılaştıklarını biliyoruz. Bunları daha sistematik bir yaklaşımla ele alarak raporlandırmayı daha sonra da ilgili kuruluşlara ileterek çözüm yolları bulma konusunda birtakım girişimlerde bulunmayı hedefliyoruz.'
Kaynak: AA