'Afete Hazır Türkiye Projesi

Kocaeli İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekiplerince 'Afete Hazır Türkiye' Projesi kapsamında mart ayının son 10 gününde bin 649 kişiye afet bilinci eğitimi verildi.

Kocaeli AFAD Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, mart ayının son 10 gününde Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamında 6 okul ve 4 iş yerinde afet bilinci eğitimi ve tatbikatlar gerçekleştirdiği bildirilerek, eğitimlere bin 649 kişinin katıldığı belirtildi.

'Afete Hazır İşyeri' Projesi'nin bir parçası olan bilinçlendirme eğitimlerine de ağırlık verildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Bu kapsamda ayrıca yangın, arama kurtarma, ip ve düğüm eğitimleri verilerek yangın tatbikatı yaptırıldı. 'Afete Hazır Okul' Projesi çerçevesinde ise Kartepe Fevziye Tezcan Anadolu Teknik Lisesinde 560, Kartepe Hasanpaşa İlkokulunda 231, İzmit Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesinde 356, Kartepe Suadiye Barbaros İlkokulunda 70, İzmit Yahya Kaptan Anadolu Teknik Lisesinde 140 ve Atılım Lisesinde 208 olmak üzere bin 565 öğrenciye temel affet bilinci eğitimi verildi. Ayrıca tahliye, yangın ve sedye ile yaralı taşıma tatbikatları yapıldı.'

Kaynak: AA