Yunusemre'de Bütçe Oranı Yüzde 70'E Ulaştı

Yunusemre Belediyesi Nisan Ayı Belediye Meclis Oturumunda, Denetim Komisyonu’nun hazırladığı rapor meclis gündemine geldi. Hazırladıkları raporu okuyan Komisyon Başkanı Gürkan Koyuncu, 01 Ocak 2015-31 Aralık 2015 tarihleri arasında komisyon çalışmasında gerçekleşen bütçe oranının bir önceki yıl yüzde 25 iken 2015 yılında yüzde 70’e ulaştığını belirtti.

Yunusemre'de Bütçe Oranı Yüzde 70'E Ulaştı
Yunusemre Belediyesi, Nisan Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 2015 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Yunusemre Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda 46 madde meclis gündemine geldi. Başkan Çerçi açılış konuşmasında, son dönemde yaşanan terör olaylarını değerlendirdi. Başkan Çerçi, yaşanan olayların ülkeyi derinden etkilediğini ifade ederek, terör operasyonları sırasında şehit düşen güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve vatandaşlara başsağlığı diledi. Terör olaylarının sona ereceğine inandığını dile getiren Başkan Çerçi, “Devletimiz büyük. Güvenlik güçlerimiz, milletimizin de desteği ile terörün kökünü kazıyacaktır” dedi.

MURADİYE’NİN ADI DEĞİŞMEYECEK

Başkan Çerçi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Yunusemre Belediyesi’ne yaptığı ziyaret hakkında da bilgi vererek, “Başbakanımız, Manisa programında belediyemize de teşrif ettiler. Ziyaretlerinde kendilerine brifing vererek ihtiyaçlarımızı ve taleplerimizi ilettik. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Görüşmede, geçtiğimiz ay mecliste tartışma konusu olan Muradiye Spor Kompleksi’nin adı da gündeme geldi. Ege Bölgesi’ne örnek olan merkezin adının Muradiye olarak kalması yönündeki görüşümüzü de ilettik” diye konuştu.

KOYUNCU DENETİM RAPORUNU OKUDU

Nisan Ayı Belediye Meclis Oturumunda, Denetim Komisyonu’nun hazırladığı rapor da meclis gündemine geldi. Oylama öncesi Komisyon Başkanı Gürkan Koyuncu, hazırladıkları raporu okudu. Koyuncu, 01 Ocak 2015 - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında komisyon çalışmasında gerçekleşen bütçe oranının bir önceki yıl yüzde 25 iken 2015 yılında yüzde 70’e ulaştığını belirtti.

Raporun okunmasının ardından grup başkanları söz alarak komisyon üyelerine teşekkür etti. Faaliyet raporunun oylanması sırasında Başkan Dr. Mehmet Çerçi, koltuğunu Meclis Başkan Vekili Veli Doğdu’ya devretti. Faaliyet raporu meclis üyelerine okundu. Ardından oylanan madde oy çokluğu ile kabul edildi.

BAŞKAN 1 YILI DEĞERLENDİRDİ

Oylamanın ardından meclise dönen Başkan Çerçi, geride bırakılan yılı değerlendirdi. Yeni bir belediye olmaları nedeniyle bir takım sorunlar yaşadıklarını kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı, “Bir kurumsal yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Rutin belediyeciliğin yanı sıra sosyal bir belediye olmaya, atılımlar yapmaya gayret gösteriyoruz. Elbette nihai kararı halk verecektir. Köyler hariç 200’ün üzerinde yeşil alanımız var. Önceliğimiz, mevcutları korumak ve geliştirmek. 24 merkez mahallemizde bin 90 sokak, 85 cadde 22 bulvar var. İlçemizde büyükşehre ait yalnızca 6 cadde ve bulvar bulunuyor. Bunların hepsine hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bu bütçeyle büyük bir alana hizmeti götürüyoruz. Her müdürlüğümüz müthiş bir enerjiyle çalışıyor. Dezavantajlı gruplar için yaptığımız çalışmalar var. Yılsonuna kadar bununla ilgili 15 sosyal donatı alanı yapacağız. 1 tane spor tesisimiz yoktu. Belediyemizi oralardan bu duruma getirdik. Yunusemre böyle bir belediye... 50 bin fidan dağıttık. Faal olan 5 Süt Toplama Merkezi sayımızı çok yakın bir tarihte 11’e çıkaracağız. Bu çok önemli! Başlarken ve şu andaki durumumuz karşılaştırılmalı. Tam gelmek istediğimiz noktada değiliz. Eksiklerimizi var, biliyoruz. Ama çalışmalarımızı sürdürüyoruz, alacağımız yol var. Güzel işler yapacağız” diye konuştu.

“VİZYONUMUZ GENİŞ”

İlçeye vizyon kazandıracak projeleri olduğunu dile getiren Başkan Çerçi sözlerini şöyle tamamladı: “Şehircilikle ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. TOKİ projemiz başladı.

Türkiye’nin en büyük 3 projesinden biri. Bununla da yetinmiyor; Laleli ve Mesir Mahallesi’nde kentsel dönüşüme başlıyoruz. Bunun için bakanlıktan gerekli izinler alındı. Vatandaşımızla bir araya gelip ne yapacağımızı anlattık. Yeni bir kent bilinci oluşturuyoruz. Bu belki bu dönemde bitmez ama bizden sonrakilere güzel hizmetler bırakmak istiyoruz. Sloganımızda da ifade ettiğimiz gibi “Gelecek Nesiller İçin” çalışıyoruz. Meslek gruplarına yönelik yeni orta ölçekli sanayi sitesine ilişkin çalışma yapıyoruz. Vizyonumuz geniş! Baki kalan bu kubbede hoş bir sada bırakmak istiyoruz.”

CHP’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜME TAM DESTEK

Başkan Çerçi’nin açıklamaları üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı ise kentsel dönüşüm projesine grup olarak destek verdiklerini ifade ederek, “Bu konuda tavrımız net. Laleli ve Mesir Mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşüm konusunda da bölge halkını bilgilendiriyoruz. Projenin destekçisi olacağız” dedi.

Toplantıda komisyon üyelerinin seçimi de gerçekleştirildi.

Komisyonlara üye dağılımı şu şekilde:

Plan ve Bütçe Komisyonu: Gürkan Koyuncu, Veli Doğdu, M. Arif Alkan, Bahri Küçükoğulları, Hüseyin Alp, İmar Komisyonu: Can Mercül, İsmail Kadıoğlu, Mehmet Palabıyık, Burak Yurga, Gençlik Spor ve Eğitim Komisyonu: M, Arif Alkan, Cemal Akar, Taner Çiçek, Mehmet Güzgülü, Ethem Mutaf, Çevre ve Sağlık Komisyonu: Taner Çiçek, Eşref Çağlayan, Mustafa Uyumaz, Bahri Küçükoğulları, Ethem Mutaf, Sosyal Yardım Yaşlı Engelli Çocuk ve Kadın Komisyonu: Şule Uygur, Ozan Otçuoğlu, Mustafa Uyumaz, Seher Baydar, Hüseyin Köroğlu, Kırsal Bölge Kalkınma ve Mahallelere Hizmet Komisyonu: Mustafa Gürler, Mustafa Uyumaz, Mehmet Arık, Seher Baydar, Hüseyin Alp, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu: Necip Denktaş, Mustafa Gürler, Ozan Otçuoğlu, Hüseyin Köroğlu, Gültekin Aşçı, İdari ve Hukuk İşleri Komisyonu: Ramis Şiyak, Mehmet Arik, Eşref Çağlayan, Mehmet Güzgülü, Serkan Öngider, Kentsel Dönüşüm Komisyonu: Can Mercül, Cemal Akar, Ahmet Karakaş, Mehmet Palabıyık, Burak Yurga, Sanayi Bilişim ve Teknoloji Komisyonu: İsmail Kadıoğlu, Necip Denktaş, Veli Doğdu, Gültekin Aşçı, Serkan Öngider.

DOĞDU YENİDEN BAŞKANVEKİLİ OLDU

Toplantıda kapalı oy usulüyle Meclis Başkan Vekilleri, Encümen ve Katip Üyeleri de seçildi. Yapılan oylama sonucu Meclis Birinci Başkan Vekilliğine Veli Doğdu, İkinci Başkan Vekilliğine ise İsmail Kadıoğlu seçildi. Encümen Üyeleri Ozan Otçuoğlu, Cemal Akar ve Mustafa Gürler, Katip Üyeleri ise Taner Çiçek ve Arif Alkan oldu.
Kaynak: İHA