Orgeneral Öztürk Bir İlk Oldu

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura Üyesi Orgeneral Akın Öztürk, TUSAŞ tarafından geliştirilen Hürkuş ile uçan ilk general oldu.

Orgeneral Öztürk Bir İlk Oldu
Geçen yıl Hava Kuvvetleri Komutanlığı için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından modernize edilen son F-16 uçağının teslimat töreninde, "Hizmete girmeden önce Hürkuş ile uçmayı dört gözle bekliyorum" diyen Orgeneral Akın Öztürk bir yıl sonra bu sözünü tuttu. Yüksek Askeri Şura Üyesi olan Orgeneral Öztürk, sabah saatlerinde T129 ATAK helikopterinden sonra Hürkuş uçağıyla uçarak meslek hayatında kullandığı hava aracı sayısını 30’a çıkardı.

Orgeneral Öztürk’ün, dünyanın en başarılı test pilotları arasında gösterilen Murat Özpala ile kullandığı uçak, Ankara Akıncı Hava Üssü’nden havalandı. T129 ATAK ve Hürkuş’la gerçekleştirilen yüksek performans manevralı uçuşlar ilgiyle takip edildi.

Başarıyla tamamlanan uçuşun ardından konuşan Öztürk, ülke savunmasına ve sanayisine sağladığı katkılardan dolayı TUSAŞ’a teşekkürlerini iletti. Öztürk, genç Türk mühendislerinin göz nuru, milletin gururu, özgün ve milli ürünlerle havada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kaynak: İHA