Konak'ta Çocukların Yüzünü Güldüren Proje

İzmir’in Konak ilçesinde, belediyenin ödüllü projesi olan ’Bizim Çocuklar’ yedinci dönemini geride bırakırken, 150 çocuk mezuniyet sertifikalarına kavuştu.

Konak'ta Çocukların Yüzünü Güldüren Proje
Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü bünyesinde 2014 yılının Kasım ayından beri başarıyla yürütülen ’Bizim Çocuklar’ projesi mezun vermeyi sürdürüyor. Belediyenin Ballıkuyu, İçelli, Agora, İsmetpaşa ve Gültepe Semt Merkezleri’nde iki aylık periyotlar halinde eş zamanlı yürütülen eğitimlerden bugüne kadar 900 çocuk ve anne yararlandı. Kendisini özgürce ifade edebilen ve öz güvenli çocuklar yetişmesine katkı sağlamayı amaçlayan bir toplumsal dönüşüm projesi olan Bizim Çocuklar, okul öncesi eğitim imkanının kısıtlı olduğu bölgelerde 4-7 yaş aralığındaki çocukların temel eğitim ve iletişim ihtiyaçlarını karşılıyor.

MİNİKLERE MEZUNİYET PASTASI

Masal ve kurgu, drama ve iletişim, geri dönüşüm ve sanat, dans ve beden ile müzik ve ritim atölyelerinde sekiz hafta boyunca eğitimlere katılan çocuklar, başarıyla tamamladıkları proje sonunda sertifikalarını öğretmenlerinin elinden aldı. Beş semt merkezinde ayrı ayrı düzenlenen sertifika törenlerinde müzik eşliğinde doyasıya eğlenen çocuklar için bir de pasta sürprizi vardı. Anneleriyle birlikte pastayı kesen minikler, başarıyla tamamladıkları dönem sonrası kendileri için düzenlenen etkinlikte gönüllerince eğlendi.
Kaynak: İHA