'Kınalı Ali'nin Memleketinden 45 Engelli Çanakkale'ye Gitti

Çanakkale Savaşı kahramanlarından 'Kınalı Ali'nin memleketi Tokat'ın Zile ilçesindeki 45 engelli, aileleriyle Çanakkale'ye götürüldü Zile Kaymakamı Ermiş:'Kınalı Ali'nin torunlarını, dedelerinin şehit olduğu topraklara göndermenin gururunu yaşıyoruz'.

Çanakkale Savaşı kahramanlarından 'Kınalı Ali'nin memleketi Tokat'ın Zile ilçesinden 45 engelli, aileleriyle Çanakkale'ye gitti.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, engellilere yönelik Çanakkale gezisinin ilçede ilk defa yapıldığını söyledi.

45 engelli ve ailesinin 2 gün sürecek program kapsamında Çanakkale'yi gezeceklerini belirten Ermiş, şöyle konuştu:

'Zile'deki gençleri 'Onbeşliler Çanakkale Yolunda' sloganı ile Çanakkale savaşlarının olduğu bölgeye götürüyoruz. Ancak birtakım nedenlerden dolayı engelli kardeşlerimizi bu zaman kadar götürememiştik. Şimdi altyapısı engellilere uygun araçlarla yine engellilere uygun konaklama tesislerini organize ederek, engelli kardeşlerimizi ve onlara yardımcı olacak yakınlarını Çanakkale'ye uğurladık. Bu organizasyonu Zile Engellilere Meslek Kazandırma Dayanışma Derneği ile yürütüyoruz. Kınalı Ali'nin torunlarını, dedelerinin şehit olduğu topraklara göndermenin gururunu yaşıyoruz.'

Zile Engellilere Meslek kazandırma Dayanışma Derneği Başkanı Ali Pilavcıoğlu ise Kaymakam Ermiş'e teşekkür ederek, 'Bu engelli kardeşlerimizi birçoğu bırakın ilçe dışına çıkmayı, evlerinden dahi çıkmakta zorlanıyorlar. Yapılan bu profesyonel gezi organizasyonu ile tüm ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecekleri mekanlar ve araçlar hazırlanmıştır. Engelli kardeşlerimizin hepsi çok heyecanlılar. Umarım bu faaliyetlerin devamı da gelir.' diye konuştu.

Yapılan duanın ardından engelliler ve aileleri Çanakkale'ye uğurlandı.
Kaynak: AA