Erzurum Sivil Toplum Platformu'ndan Pirinkayalar Teşekkürü

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı A. Mustafa Güvenli, "Ulaşım, medeniyeti sembolize etmekle birlikte sosyo-ekonomik kalkınmaya açılan kapıların da anahtarıdır" dedi.

Erzurum Sivil Toplum Platformu'ndan Pirinkayalar Teşekkürü
ESTP Başkanı Güvenli, Erzurum’un çevre illerle ve özellikle de Karadeniz’e ulaşımını kolaylıkla sağlama noktasında çok ciddi adımların atıldığını söyledi.

Ovit ve Kop’ta yapımları neredeyse tamamlanmak üzere olan geçitlere bir yenisinin de Erzurum-Artvin Karayolu üzerindeki Pirinkayalar’da eklendiğini belirten Başkan Güvenli, "Pirinkayalar Geçidi’nde yapımına bu yıl başlanacak olan yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğundaki geçit, Erzurum’daki ulaşım hamlesini daha da güçlendirecektir" dedi.

Tortum Gölü’nü çevreleyen ve Pirinkayalar diye adlandırılan yolun can ve mal güvenliği açısından büyük risk taşıdığını ve bu bölgede hemen her yıl ölümle sonuçlanan çok sayıda kazanın meydana geldiğini hatırlatan ESTP Başkanı Mustafa Güvenli, "En hafif yağmurda bile heyelan tehlikesinin yaşandığı bu geçit, yöre insanı için bundan böyle tehdit olmaktan çıkacak. Buna ilaveten Pirinkayalar’da inşa edilecek olan tünel geçit, Erzurum’un Karadeniz’e açılan kapılarından birisine ekonomik anlamda da yeniden hayat verecek" diye konuştu.

GÜVENLİ’DEN ERZURUM SİYASETİNE TEŞEKKÜR

Söz konusu yatırımın maliyetinin 78 milyon lira olduğunu ve 2020 yılında tamamlanarak bölgenin hizmetine sunulacağı bilgisini veren Başkan Güvenli, proje doğrultusunda ilk kazmanın ise bu yıl vurulacağını ifade etti.

Güvenli, uzun zamandır gündemde olan bu sorunun, Erzurum siyasetinin doğru ve yerinde müdahalesiyle bertaraf edilmiş olunacağını kaydederek, şöyle devam etti: "Siyasetçilerimizin de gündeminde olduğunu bildiğimiz bu projeyle ilgili olarak nihayet somut bir sonuç elde edilmiş ve yatırım sonunda Erzurum’a kazandırılmıştır. Bu bakımdan siyasi dinamiklerimize Erzurum adına teşekkürü bir borç bildiğimiz gibi, konuyu yakından takip eden ve birebir ilgilenen Milletvekilimiz Sayın Zehra Taşkesenlioğlu Hanımefendi’ye de şükranlarımızı sunuyoruz. ESTP olarak; şehrin sorunlarına her platformda dikkat çekmeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyor, bu sorunların çözümü noktasında atılan en küçük adımı bile kesinlikle çok önemsediğimizi özellikle ifade etmek istiyoruz."
Kaynak: İHA