Engelli Öğrencilerden Güvenlik Güçlerine Mektupla Moral Desteği

Kütahya'da zihinsel engelli öğrenciler ve öğretmenleri, Mardin’in Nusaybin ilçesinde terörle mücadelede görev yapan polis ve askerlere yazdıkları mektup ile şiirleri gönderdi.

Kütahya'da özel bir okulda eğitim gören hafif zihinsel engelli öğrenciler ile öğretmenleri, Mardin’in Nusaybin ilçesinde terörle mücadelede görev yapan polis ve askerlere yazdıkları mektup ve şiirleri yolladı.

Okul Müdürü Mustafa Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güneydoğu'da terörle mücadelede görev yapan polis ve askerlere manevi olarak destek olmak için kampanya başlattıklarını söyledi.

Kampanyaya öğretmen, öğrenci ve bazı ev kadınlarının destek verdiğini dile getiren Çolak, 'Polis ve askerlerimiz için mektuplar ve şiirler yazdık. Bunun yanında kendilerine yiyecekler de gönderiyoruz. Ama yiyecek, mektup her şey bir kenara, onlara manevi desteğimizi göndermek istiyoruz. Onlara minnettarız, Allah onların yardımcısı olsun.' dedi.

Okulun öğretmenlerinden Serap Karaköylü de eşinin Nusaybin’de polis olarak görev yaptığını, eşi ve arkadaşları için dua ettiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

'Benim eşim de Nusaybin’de görevli polislerden biri. Onlar için manevi destek kampanyası başlattık. Dualarımızla onların yanındayız. Bunun yanı sıra hepimiz onların moral ve motivasyonları için mektuplar yazıp, resimler fotoğraflar gönderiyoruz. Ev hanımlarımız da onların ev özlemlerini gidermek adına pasta ve börekleri ile kampanyamıza destek oldular. İnşallah bu şekilde onların motivasyonlarını sağlamış oluruz.'

Karaköylü’nün 7 yaşındaki kızı Lena da babasına yazdığı mektubu gönderdi.

Lena, babasını çok özlediğini dile getirdiği mektubunda, 'Babacığım seni çok seviyoruz, inşallah buraya gelirsin. Sen de bana mektup yazar mısın? Sen de beni özledin mi? Bana ne zaman sürpriz yapacaksın, ne zaman buraya geleceksin? Sana özel bir kutu hazırladık. İçinde haşhaşlı pide bile var. Annem elmalı turta yaptı, istediğin gibi. Sana dualar ediyoruz. Her zaman yanındayız. Haydi babacığım, PKK ölsün, bizim yurdumuz kazansın. Bay bay babacığım' ifadelerini kullandı.

Özel eğitim gören aynı zamanda bedensel engelli de bulunan 12’inci sınıf öğrencisi Sefa Yiğit mektubunu okurken okulun diğer öğrencileri de okul bahçesinde oluşturdukları ay yıldız ile güvenlik güçlerine selam yolladı.

Kaynak: AA