Ege'de Yasa Dışı Geçişler

Dikili açıklarında lastik botla Yunanistan adalarına geçmek isteyen 65 sığınmacı, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Dikili açıklarında yasa dışı yollardan Yunanistan adalarına geçmeye çalışan 65 sığınmacı Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Ege Denizi'nde yasa dışı geçişin engellenmesine yönelik çalışma yürüten Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler, Yunanistan'ın Middili adasına doğru ilerleyen sığınmacıların bulunduğu lastik botu tespit etti.

Ekipler, kadın ve çocukların da bulunduğunu botta müdahale ederek, 65 göçmeni Dikili Limanı'na getirdi.

Yakalanan sığınmacılar, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) mutabakatı temelinde sığınmacı geri kabulü ve değişimi çerçevesinde Midilli adasından gönderilen göçmenlerin işlemlerinin devam ettiği Dikili Limanı'ndaki, Sahil Güvenlik Komutanlığı noktasına getirildi.

Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen sığınmacılar, midibüslere bindirilerek emniyete götürüldü.

Bu arada, bazı sığınmacıların eşyalarının yanı sıra beraberlerinde yiyecek malzemeleri aldıkları görüldü.

- DAEŞ'ten kaçmış

Irak'tan 3 çocuğu ve eşiyle Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Tamir Osman, ülkelerindeki savaştan kaçmak için yola çıktıklarını belirterek, 'Biz Yunanistan'a gitmek istiyoruz, ben Felluce'den çocuklarımla yola çıktım. Orada savaş var DAEŞ var, kendimizi kurtarmak için savaşın olmadığı yere gitmek istiyoruz' dedi.

Hıdır Hasari ise eşiyle Lübnan'dan geldiklerini yaşadıkları sorunlar nedeniyle doğdukları toprakları terk etmek zorunda kaldıklarını anlattı.

Yunanistan'a geçiş yapmalarına izin verilmesini isteyen Hasari, ülkelerine dönmek istemediklerini ifade etti.

Kaynak: AA