Dikili'de Askerler Ve Sığınmacılar Arasında Gerginlik

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında mültecilere yönelik geri kabul anlaşmasıyla birlikte tüm dünyanın yakından takip ettiği Dikili ilçesinde, sahil güvenlik ekipleri tarafından 45 mülteci yakalanırken, limana getirilen mültecilerle askerler arasında gerginlik çıktı.

Dikili'de Askerler Ve Sığınmacılar Arasında Gerginlik
Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki sığınmacılara yönelik geri kabul anlaşmasıyla birlikte gözler Dikili ilçesine çevrildi. Yunanistan’ın Midilli Adasından botla 202 mülteci Dikili’ye getirilirken, gelen sığınmacılar Kırklareli’ndeki kampa gönderildi.

Öte yandan, sahil güvenlik ekiplerinin kaçak yolla Avrupa’ya ulaşmak isteyen mültecilere yönelik operasyonları devam etti. Son operasyonlarda aralarında kadın ve çocukların bulunduğu Suriye ve Pakistan uyruklu 45 sığınmacı yakalandı. Mülteciler, daha sonra işlemleri için Dikili Limanına getirildi.

SIĞINMACILAR CAN YELEKLERİNİ DENİZE ATTI

Öte yandan, sabah saatlerinde limana getirilen sığınmacılarla askerler arasında gerginlik çıktı. Mülteciler, ellerindeki can yeleklerini denize atarak tepki gösterdi. Mültecilerin arasına giren askerler, yakalanan sığınmacıları sakinleştirmeye çalıştı. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından mülteciler işlemleri için Dikili Sahil Güvenlik Merkezine götürüldü.
Kaynak: İHA