Bursa'da Gayrimenkul Ve İnşaat Fuarları Açıldı

'IRES Bursa Gayrimenkul' ve 'Bursa İnşaat 2016' fuarları, Arap ülkelerinden alım heyetlerini ağırlayacak BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: 'Bu fuardaki hedefimiz, 1 milyar dolar ciro yapmak. Geçtiğimiz yıl bin 500 konut sattık. Bu sene Allah'ın izniyle, yüzde 40'lık artışla 1 milyar dolar ciroyu rahat yakalıyoruz'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve TÜYAP Bursa Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen 'IRES Bursa Gayrimenkul' ve 'Bursa İnşaat 2016' fuarları kapılarını açtı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa'yı fuarcılık alanında bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Burkay, fuarda 6 milyar dolarlık bir değerin alıcılarla buluşturulduğunu belirterek, 'Bu fuardaki hedefimiz, 1 milyar dolar ciro yapmak. Geçtiğimiz yıl bin 500 konut sattık. Bu sene Allah'ın izniyle, yüzde 40'lık artışla 1 milyar dolar ciroyu rahat yakalıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Gayrimenkul sektöründe stok üretimin bırakılması gerektiğini vurgulayan Burkay, 'Bizim kesinlikle, talep sahibiyle o talebi şekillendiren projeleri üreterek hak ettiğimiz değerleri konuşacak projeleri mutlaka hayata geçirmemiz gerekiyor. İşte bu katma değeri yüksek ürünleri, bu buluşmalarda tanıtacağız.' diye konuştu.

- 'Tarihi mahallelere yakışır, nitelikli projeler üretilmeli'

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da Bursa'da tarihi mahallelerde kentsel dönüşümün başlaması gerektiğini belirtti.

Karaloğlu, 1999 öncesi yapılmış mahallelerin mutlaka dönüştürülmesi gerektiğini belirterek, 'Oralar gerçekten çok değerli yerler ama oralarda bugün gayrimenkul fiyatları düşmüş durumda. Bunu yükseltmenin yolu, tarihi mahallelere yakışır, nitelikli projeler üretilmesidir. Böylece hem kentsel dönüşümü sağlamalıyız hem de tarihe karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz.' değerlendirmesinde bulundu.

-'İlk defa görücüye çıkacak projeler de yer alacak'

TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü de 6 ayrı salonda 280'i aşkın katılımcının stant açtığı 'Bursa İnşaat Fuarı' ile 'IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı'nın, yurt dışından başta Körfez ülkeleri olmak üzere önemli alım heyetleri de ağırlayacağını belirtti.

Sektörün önemli oyuncularının 5 gün boyunca Bursa'da buluşacağını aktaran Ersözlü, 'Bu fuarda ilk defa görücüye çıkacak projeler de yer alacak. Gayrimenkul yatırımcıları 2 ayrı salonda, İnşaat Fuarı katılımcıları ise 4 ayrı salonda projelerini ve ürünlerini pazarlama imkanı yakalayacak.' dedi.
Kaynak: AA