'Bilinçli Medya Kullanımı Semineri'

Altındağ Belediyesi medyanın bilinçsiz kullanımının önüne geçmek için çocuklara özel seminer düzenledi.

Altındağ Belediyesi medyanın bilinçsiz kullanımının önüne geçmek için çocuklara özel seminer düzenledi.

Altındağ Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, çocukların medyayı bilinçli kullanmasına yönelik düzenlenen ''Bilinçli Medya Semineri'' hakkında bilgi verildi.

Aydınlıkevler Gençlik Merkezinde düzenlendiği belirtilen seminere yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı kaydedildi.

Seminere katılan Altındağlı çocukların, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uzmanı, eğitimci Sibel Karabacak'ın verdiği eğitimde, medyanın nasıl doğru kullanılacağının anlatıldı. Seminerde çocukların gözünden medya algısı ve medyanın bilinçli kullanılmasına yönelik konular ele alındı.

Açıklamada, seminere katılan Aydınlıkevler Gençlik Merkezi öğrencilerinden Mert Güllü ve Beyza Pekmutlu'nun görüşlerine de yer verildi. Güllü, medyayı kullanırken teknolojiden uzak kalamadıklarını ifade ederek, 'Teknolojinin gelişimimize katkı sağlayacak taraflarını örnek almalıyız'' değerlendirmesinde bulundu.

Medyanın insan hayatında önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Pekmutlu ise 'Hayatımızın her alanında televizyonla ve internetle iç içeyiz. Bu durumun olumlu yönleri olduğu gibi olumsuz tarafları da var. İnternetin fazla kullanılması çok zararlı. Zamanımızın büyük bir bölümünü internet başında geçirmemeliyiz. Sonra derslerimizden geri kalabiliriz. Sadece işimize yarayan bilgileri almalıyız.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA