Beyoğlu'nda Esrarengiz İnfaz

Beyoğlu’nda otoparktan çıkan bir otomobilden ücret tahsil etmek isteyen otopark görevlisine aynı otomobilin arka koltuğunda oturan bir kişi tarafından henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı ateş açıldı. Meydana gelen olayda başından silahla yaralanan otopark görevlisi hayatını kaybetti.

Olay, Asmalı Mescit Mahallesi Meşrutiyet Caddesi üzerinde bulunan bir otoparkta saat 02.00 sıralarında meydana geldi. İddialar göre otoparktan çıkan 34 ZA 3537 plakalı otomobil sürücüsü otopark görevlisine çıkış parası için 100 TL verdi. Bu sırada otopark görevlisi Necmettin Yanık sürücüye bozuk parasının olmadığını söyledi.

Aracın arka koltuğunda oturan ve ismi öğrenilemeyen bir kişi henüz bilinmeyen bir nedenle otopark görevlisi Yanık’a ateş etti. Görevli Yanık kanlar içinde yere yığıldı. Otoparktan çıkan otomobil olay yerinden hızla uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan otopark görevlisini ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Necmettin Yanık’ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis ekipleri kaçan aracı yakalamaya yönelik çevrede çalışma yaparken, aranan araç olay yerine geri geldiği öğrenildi. Araçtan inen ve ismi öğrenilemeyen iki kişi polise olayı kendilerinin yapmadığını arka koltukta oturan arkadaşlarının olayı gerçekleştirdiğini belirtti.

Olayı gerçekleştiren arkadaşlarını uzak bir yerde indirdiklerini olay yerine tekrar geri döndüklerini söylediği öğrenildi. Ekipler olay yeri çevresine şerit çekerken araçla olay yerine gelen iki kişiyi de gözaltına aldı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken kaçan şahsın yakalanması için çalışma başlattı.
Kaynak: İHA