Adana'daki İzinsiz Gösteri

İzinsiz yürüyüş yaptıkları, güvenlik görevlilerine direnip 7 polisi yaraladıkları öne sürülen çeşitli siyasi parti, sendika ve oda üyesi 13 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Ankara'da 10 Ekim 2015'te düzenlenecek olan ancak terör saldırısına uğrayan 'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingine' destek amaçlı Adana'da 6 Ekim 2015'te izinsiz yürüyüş yapan, güvenlik görevlilerine direnip 7 polisin yaralanmasına neden oldukları öne sürülen çeşitli siyasi parti, sendika ve oda üyesi 13 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Adana 17.Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, Şube Sekreteri Şükran Yeşil, Haber-Sen üyesi Ahmet Aydoğan, Yapı Yol-Sen üyesi Alaattin Süzer, BTS Adana Şube Yürütme Kurulu üyesi İsmail İnanç Su, SES Adana Şube Yürütme Kurulu üyesi Hüseyin Çalı, DİSK Genel İş Şube Mali Sekreteri Abdurrahman Çeliker, EMEP üyesi Aydın Yiğit, Halkevi üyesi Sinan Hüdür ile Nihat Bayal, Habip Alpkaya, Selçuk Karasu ve Necmettin Sercan Şahin ile avukatları, müşteki polis memurundan Mehmet Karakaya, Uğuz Uçar ve Galip Aytekin katıldı.

Haklarında 7 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar, suçlamayı kabul etmeyerek, yasa dışı eylem yapmadıklarını, polisin biber gazıyla müdahalede bulunduğunu öne sürdü.

Müşteki polis memurları ise davaya müdahil olmak istediklerini belirtip, sanıklardan şikayetçi oldu.

Polis memurların müdahillik taleplerini kabul eden mahkeme heyeti, diğer polislerin de dinlenmesi, olay yeri görüntülerinin bilirkişi tarafından incelenip eylemler hakkında rapor düzenlenmesi için duruşmayı 13 Temmuz’a erteledi.

- Duruşma öncesi basın açıklaması

Duruşma öncesi DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabip Odası temsilcileri, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Gülşen Topal, emek, barış, demokrasi isteyenlerin yargılandığını öne sürdü.
Kaynak: AA