Meslek Hayatı Boyunca Yaşadıklarını Dizelere Döktü

Muğla'da Türkçe öğretmeni olarak görev yapan İlyas Doğan, 'Şerif'in Hikayesi' adlı şiir kitabı yayımladı Doğan, kitabında, Suriyeli sığınmacıların yaşadığı dramı da dizelere döktü.

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki bir ortaokulda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan İlyas Doğan, yayımladığı ilk şiir kitabı olan 'Şerif’in Hikayesi'nin ilk nüshalarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya gönderdi.

Meslek hayatında 15 yılı dolduran 38 yaşındaki Türkçe öğretmeni İlyas Doğan, 25 şiir ve 2 hikayeden oluşan ilk kitabı 'Şerif'in Hikayesi'ni yayımladı.

Bozüyük Mahallesi'ndeki Ayser-Kazım Eren Ortaokulu'nda Türkçe öğretmenliğinin yanı sıra müdür yardımcılığı görevini de yürüten Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiir yazmaya üniversite yıllarında merak sardığını söyledi.

Öğretmenlik mesleğine başladığı günden beri çevresinde ve Türkiye’de yaşanan olayları şiirlerine yansıtmaya çalıştığını belirten Doğan, eserlerinde daha çok çocuk temasını ön planda tuttuğunu kaydetti. Doğan, 'Kitap yazmaya, önce eşim daha sonra çevremdeki arkadaşların telkinleriyle karar verdim. 2016 yılının ocak ayında bu girişimlerim başladı. Yaklaşık bir aylık çabadan sonra 15 Şubat'ta ilk kitabım olan 'Şerif'in Hikayesi'ni piyasaya sürdüm.' dedi.

Kitabında yer alan “Bir Çocuğun Seyir Defteri” adlı şiirin 8 farklı şiirden oluştuğunu ve bu şiirlerde, zorluklar yaşayan çocukların günlüklerine yazmak isteyebileceği cümleleri dizelere dökmeye çalıştığını ifade eden Doğan, 'Öncelikle bunların başında, Suriye'den ülkemize gelmiş sığınmacı konumunda olan ve Avrupa'ya doğru yol alan, bu özgürlük yolunda hayatını kaybeden bebeğimiz Aylan Kurdi'nin hikayesi bulunmaktadır.' diye konuştu.

Kaynak: AA