Köylüler Muradına Erdi

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Hacıbeyli köyünde, camilerine cenaze aracı almak için imece usulü hurda toplamayan köylüler görülmemiş imece sonunda köylerine cenaze aracı alarak, camilerinin kalorifer sistemini de yaptırmayı başardılar.

Köylüler Muradına Erdi
Hacıbeyli’de yaşayan vatandaşlar köylerinin ihtiyacı olan cenaze aracı ve camilerine kalorifer sistemi yaptırmak için geçtiğimiz ay hurda toplamaya başlamışlardı. İlk önce dernek kuran Hacıbeyliler, dayanışma içerisinde köy içinde traktörle dolaşarak vatandaşların kullanmadıkları hurdaları toplamışlardı. Köylülerin bu görülmemiş imeceleri ile ilgili bilgiler veren Hacıbeyli Köyü Muhtarı Şükrü Yavuz, “Köyümüzde cenaze aracımız yoktu. Özellikle bu yıl Hacıbeyli’de ölen vatandaşlarımızın sayısı çoktu. Cenaze aracımızın olmayışı pek çok sıkıntı oldu. Yine köyümüzdeki nüfus oranı her geçen yıl artıyor. Önceki yıllarda camimizi genişlettik. Bununla birlikte ısıtma da sıkıntılar çektik. Bundan dolayı da camimize kalorifer sistemi döşetilmesine karar verdik. Yani köyümüze cenaze aracı almak ve camimize kalorifer sistemi döşetmek için neler yapabiliriz dedik ve Hacıbeylili vatandaşlarımızın kullanmadıkları hurda demir ve metal eşyaları toplamaya karar verdik" diye konuşmuştu.

Muhtar Yavuz, 1 aylık gibi kısa bir süre içerisinde köylülerin yaklaşık 12 bin TL’lik hurda topladıklarını, bu para ile köy camisine kalorifer sisteminin yapıldığını ve buna İhsaniye İlçe Müftülüğü’nün de destek verdiğini belirterek, cenaze aracının ise Kayseri’de bir firmaya siparişinin verildiğini ve aracın önümüzdeki günlerde köye geleceğini aktardı.

Öte yandan, köylüler yaptıkları imece ile de büyük ve örnek olacak bir dayanışma örneği sergilemiş olurken, bazı köylüler ayrıca yaptıkları imecede otomobillerini dahi hurdaya çıkarmışlardı.
Kaynak: İHA