Gölet Alanında 8 Bin Ağacın Kesildiği İddiası

Orman ve Su İşleri Bakanlığı: 'Haberlerde iddia edildiği gibi 8 bin ağaç kesildiği doğru olmayıp, kesilen ağaçların yerine 5 katı kadar fidan dikilecektir'.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun Keles ilçesinde yapılacak bir gölet için belirlenen alanda 8 bin ağacın kesildiğine yönelik iddialarının doğru olmadığı ve kesilen ağaçların yerine 5 katı kadar fidan dikileceği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 13 Kasım 2015'te, rezervuar alanı, su toplama havuzu, yol ve su isale hatları kapsamında toplam 43,1 hektar alanda, Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğünün, 'Sulama ve Göletler Projesi' kapsamında 'Keles Kocayayla Göleti' için Bursa Orman Bölge Müdürlüğüne müracaatta bulunduğu belirtildi.

- 'Göletin yapımı yöre halkından da destek buldu'

Orman arazilerindeki izinlerin, Orman Kanunu'na uygun olarak kamu yararı ve zaruret bulunması sonucu verildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Bugüne kadar verilen izinler, verildiği tarihteki kanun, yönetmelik, genelge ve talimatlara uygun olarak verilmektedir. İzin sürecinde ilgili kooperatif ve Keles halkı ile de istişare edilmiş, mevcut Keles Göleti'nde su seviyesinin düşük olması sonucu, kiraz bahçelerinin susuz kalmasına ve sulu tarım yapılamamasına neden olmasından dolayı, sulama amaçlı yapılan bu göletin yapımı yöre halkından da destek bulmuştur. Mevcut mevzuatlar doğrultusunda Bursa Orman Bölge Müdürlüğünce izin verilmiştir. Haberde iddia edildiği gibi 8 bin ağaç kesildiği doğru olmayıp, kesilen ağaçların yerine 5 katı kadar fidan dikilecektir.'

CHP Milletvekili Kayışoğlu'nun, gölet için belirlenen alanda 8 bin ağacın kesildiğine yönelik iddiaları bazı basın yayın organlarında yer almıştı.

Kaynak: AA