Gaspçıyı Motorcu Bandanası Yakalattı

Konya’da, üç hafta içerisinde beş markete girerek silah ve bıçak zoruyla kasadaki paraları alan ve kaçarken bir otomobili gasp eden şüpheli, yüzünü gizlemek için taktığı motorcu bandanası sayesinde yakalandı.

Gaspçıyı Motorcu Bandanası Yakalattı
Edinilen bilgiye göre, 13 Mart 2016 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Malazgirt mahallesi Lale Caddesindeki bir marketten yüzü maskeli, pantolonunun üzeri taytlı ve ayakkabısının üzeri çoraplı bir kişi tarafından bıçak zoruyla bin 655 lira gasp edildi. İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, gaspçıyı yakalamak için çalışma başlattı. Olaydan bir hafta sonra merkez Karatay ilçesi Büyük Sinan mahallesinde bir marketten aynı yöntemle bu kez silahlı olarak 900 lira daha gasp edildiği ihbarı geldi. İki marketteki güvenlik kamera görüntülerinden alınan eşkal doğrultusunda olayları gerçekleştiren şahsın aynı kişi olduğu tespit edildi.

KAÇARKEN OTOMOBİLİ GASP ETTİ

İlk iki olayın ardından Musalla Bağları, Fatih ve Bedir mahallelerindeki marketlerin farklı şubelerinde de aynı kılıkta gasp olayları meydana geldi. Son olayda girdiği marketin görevlisinden kaçarken trafikte Yusuf K. (40)’nın kullandığı otomobili durdurarak bıçak zoruyla bu aracı da gasp eden şüpheli, gasp ettiği otomobile binerek izini kaybettirmeyi başardı. Polis, üç hafta içerisinde 5 marketten 8 bin liradan fazla parayı gasp eden şüphelinin, bu olaylar sırasında yüzünü gizlemek için taktığı maskenin motorcu bandanası olduğunu belirledi. Çalışmalarını bu yönde derinleştiren polis, kent merkezindeki motorculardan poliste kaydı olanları gözaltına alarak sorguladı.

GASP İÇİN GİRDİĞİ KILIĞI FİLMLERDE GÖRMÜŞ

Motorcular üzerinde yapılan araştırmada gasp olaylarını gerçekleştiren kişinin Ümit Remzi B. (26) olduğu, soygun sırasında yüzüne bağladığı motorcu bandasından tespit edildi. Motor tutkunu olduğu belirlenen şüpheli, önceki gün sabah evine girdiği sırada yapılan baskınla yakalandı. Ümit Remzi B.’nin polisteki ilk ifadesinde, yakalanmasaydı gasp olaylarına devam edeceğini söylediği iddia edildi. Ümit Remzi B.’nin gasp sırasında ayakkabısının üzerine çorap ve pantolonun üzerine tayt giymesini polisiye filmlerden gördüğünü söylediği ileri sürüldü. Bir kız çocuğu olduğu öğrenilen Ümit Remzi B.’nin iki kez evlenip boşandığı ve uyuşturucu temin edebilmek için gasp olaylarını gerçekleştirdiğini söylediği öne sürüldü. Hırsızlık, uyuşturucu ve kapkaç gibi suçlardan emniyette 14 kaydı bulunan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ümit Remzi B.’nin gerçekleştirdiği gasp olayları da girdiği marketlerin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, marketin kapanış saatlerinde içeride müşterinin bulunmadığı sırada markete giren zanlının elindeki bıçakla kasadaki paraları zorla gasp ettiği görülüyor.
Kaynak: İHA