Erzurum Kongresi'ni Azerbaycan Tiyatro Ekibi Canlandıracak

Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatro ekibi, Atatürk'ün Erzurum Kongresi'ni anlatan 'Cumhuriyet'in İlk Sedası' oyununu sergilemek üzere Iğdır'a geldi.

Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu ekibi, Atatürk'ün Erzurum Kongresi'ni anlatan, 'Cumhuriyet'in İlk Sedası' konulu tiyatro oyununu sergilemek üzere Iğdır'a geldi.

Iğdır'daki Haydar Aliyev Anıtı'nı ziyaret eden ekip, buraya karanfil bırakarak saygı duruşunda bulunduktan sonra Aliyev'in anıtı önünde şiir dinletisinde bulundu.

Gösterinin ardından gazetecilere açıklama yapan Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu Başkanı İftixar Piriyev, 'Türkiye ziyaretimize Iğdır'dan başladık. Amacımız, Türkiye ve Azerbaycan'ın birliğini, dünyada onların beraber bir halk olduğunu, Türk Dünyası'nın diğer dünya milletleri karşısında her zaman insancıl bir halk olduğunu göstermektir. Türkiye programımız, Türk Dünyası'nın ulu önderi Atatürk'ün Erzurum Kongresi'ni anlatan 'Cumhuriyet'in ilk sedası' oyunu ile başlayacaktır. Ulu Önder Atatürk, Erzurum Kongresiyle dünyaya bir alan açtı ve Türkiye dünyaya yeni bir cumhuriyet olarak ilan edildi. Bugün Türkiye dünyada sayılı büyük devletlerden biridir. Biz gurur içinde Türkiye ile Azerbaycan'ın kardeşlik projesine Iğdır'dan başlıyoruz.' diye konuştu.

Azerbaycan Iğdır Konsolosu Fariz Caferov ise, bu tür etkinliklerin Türkiye ile Azerbaycan'ın ilişkilerini daha da geliştireceğini ve iki ülke arasındaki kardeşlik duygularına katkı sağlayacağını belirtti.

Tiyatro ekibinin Kars ve Erzurum başta olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinde oyunlarını sergileyecekleri öğrenildi.
Kaynak: AA