'Bilişim Sektörü Eğitim Üzerinde Daha Fazla Düşünmeli'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bilişim sektörü, eğitim üzerinde daha fazla düşünmeli, çözümler bulmaya ve üretmeye daha fazla odaklanmalıdır" dedi.

'Bilişim Sektörü Eğitim Üzerinde Daha Fazla Düşünmeli'
Milli Eğitim Bakanı Avcı, ’Google For Education’ Protokol imza töreni ve ’Google Üniversite Seçimim’ uygulamasının tanıtım programına katıldı.

Törende konuşma yapan Bakan Avcı, eğitim teknolojilerinin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın önem verdiği konuların başında geldiğini belirtti.

"Bütün dünyada bilinen Fatih Projesi, eğitim teknolojileri alanında tüm ülkelere örnek olacak bir işlerliğe kavuşuyor" diyen Bakan Avcı, "Fatih Projesi’nin oluşturduğu tecrübe ve birikim, dünyanın her yerinde eğitimcilerin yolunu açacak, onlara yeni fikirler ve ilham kaynağı olacak. Bu sebeple, Fatih Projesi tecrübesinin gelişerek devam etmesini, kendisini güncelleyebilme yeteneğine sahip olmasını arzu ediyoruz. Bu tecrübeye bilişim sektörünün önemli firmalarının katkı sağlaması da önemlidir. Dijital teknolojilerindeki bütün gelişmeleri, eğitim ortamlarına yansıtacak, hayatın bir parçası haline gelen interneti, internet kültürünün araçlarını eğitim için kullanma yollarının oluşmasını sağlayacak çalışmalara daha fazla ihtiyacımız var. Bilişim sektörü, eğitim üzerinde daha fazla düşünmeli, çözümler bulmaya ve üretmeye daha fazla odaklanmalı. Dijital dünyanın parlak zekaları eğitim için, özellikle öğretmenlerin, öğrencilerin teknolojik alışkanlıklarını eğitim ile etkileyecek o yöne çevirecek çalışmaları arttırmalıdır. Bundan dolayı, Google’ın eğitim ana başlığında bir çalışma başlatmasını önemli buluyorum. Google ile başlattığımız bu işbirliği sayesinde günlük hayatın bir parçası haline gelen uygulamaların eğitimi ve öğrenme için de yeni pencereler açması kolaylaşacak. Başlayan pilot çalışmalarda, eğitimcilerimizin ve öğrencilerimizin teknolojiyi eğitim için araç kılma becerilerini gözlemleme imkanı da bulacağız. Bu tecrübenin Google Education’a da işlevsel, yararlı bilgiler kazandıracağına, ürün geliştiricilere yeni fikirler sunacağına inanıyorum. Google’ın üniversite adayı öğrencilerimiz için bakanlığımızın destekleri ile hazırladığı ’Üniversite Seçimim’ uygulaması da öğrencilerimize, ülkemizdeki üniversiteler hakkında rehberlik yapacak, onlara bu konuda yol gösterici olacaktır. Google ile bundan sonra da yapacağımız iş birliklerinin, hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kaydetti.

Protokol konuşmalarının ardından, Google Türkiye Pazarlama Müdürü Özgür Kirazcı, ’Google Üniversite Seçimim’ uygulamasının tanıtımını gerçekleştirdi. Daha sonra Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEGİTEK) ile Google arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Kaynak: İHA