Bekçiyi Öldüren 'Fıstık Hırsızlarına' Müebbet Hapis

Hırsızlık amaçlı geldikleri fıstık tarlasında, bir bekçiyi öldürüp, diğerini de yaralayan ve kaçtıkları aracın düşen arka plakasından ulaşılan 3 sanığa adam öldürmek suçundan ayrı ayrı müebbet, yaralama ve yağma suçlarından da 21 yıl 8'er ay hapis cezası verildi.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde 2 yıl önce hırsızlık amaçlı geldikleri fıstık tarlasında bir bekçinin öldürülmesi, diğerinin de yaralanmasıyla neden oldukları ve kaçtıkları aracın düşen arka plakasından ulaşılan 3 sanık, ayrı ayrı müebbet ve 21 yıl 8'er ay hapis cezasına çaptırıldı.

Nizip Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Cengiz Korkmaz (21), Mahsun Kaya (22), Turgut Kaya (31) ve avukatları ile mağdur Süleyman Yılmaz ve avukatı Metin Kınacılar katıldı.

Cengiz Korkmaz, savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, olay anında ağabeyinin evinde olduğunu iddia etti.

Sanık Turgut Kaya, Cengiz Korkmaz'ı tanımadığını, olay günü Ankara Sincan Cezaevi'nden çıkıp Nizip ilçesine, oradan da İstanbul'a gittiğini ileri sürerek, suçlamaları kabul etmedi.

Sanıklardan Mahsun Kaya da suçsuz olduğunu savunarak, beraatını istedi.

Sanık avukatları delillerin yetersiz olduğunu öne sürerek, mütalaayı kabul etmediklerini belirtti.

Olayda yaralanan bekçi Süleyman Yılmaz (54) ise öldürülen Osman Yılmaz'ın kardeşi olduğunu belirterek, şüphelilerin en ağır bir şekilde cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklara, 'kasten nitelikli insan öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanıkların duruşmadaki iyi halini göz önüne bulunduran heyet, indirim uygulayarak müebbet hapis cezasına hükmetti.

Süleyman Yılmaz'ın yaralanmasıyla ilgili de 'kasten insan öldürme suçuna başlayıp elinde olmayan sebeplerle icra aşamasında kaldığı' gerekçesiyle sanıklara ayrı ayrı 14 yıl hapis cezası verildi. İyi hal indirimiyle sanıklar 11 yıl 8 ay hapse çaptırıldı.

Ayrıca sanıklara 'gece vakti silahla ve birden fazla kişiyle yağma' suçlarından da 10'ar yıl hapis cezası verildi.

- 'Plakadan katillere ulaşıldı'

Süleyman Yılmaz'ın avukatı Metin Kınacılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nizip Cumhuriyet Savcılığının başarılı bir soruşturma yürüttüğünü belirterek, 'Yapılan yargılama sonucunda bir plakadan katillere ulaşıldı. Ancak Cengiz Korkmaz'ın tutuklandığında bir işlem yapılmasaydı muhtemelen delil yetersizliğinden ceza almayacaklardı.' dedi.

Güzel bir soruşturma yürütülerek, şüphelinin cezaevindeki telefonlarının da mahkeme kararıyla dinlemeye alındığını aktaran Kınacılar, 'Bu sayede 6 şüpheli tespit edildi. Firari 3 sanığın dışında 3 kişiye ağırlaştırılmış müebbetle birlikte çeşitli hapis cezaları verildi. Ancak verilen cezalarda 'iyi hal' indirimi uygulandı. Burada 'iyi niyet' indirim uygulanmasına itiraz ederek, kararı temyiz ettik. Bize göre burada iyi niyet ya da olayın açığa çıkmadaki yardımı gibi konular olmadığı için uygulanmaz. Yargıtay'ın kararı bozacağı inancındayız. Biz adalete güveniyoruz.' diye konuştu.

- Olay

Nizip ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi yakınlarında 20 Ağustos 2014 tarihinde fıstık tarlasında, bir araçla gelen şüpheliler, ağaçlardan topladıkları fıstıkları araçlarına yüklerken kendilerini fark eden Süleyman ve Osman Yılmaz (43) kardeşlerin üzerine ateş açarak kaçmıştı. Yaralanan kardeşlerden Osman Yılmaz kaldırıldığı Nizip Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Yılmaz kardeşlerin açtığı ateş sonucu şüphelilerin kaçtığı aracın plakası düşmüş, Nizip İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptığı araştırmada aracı bir gün sonra Fırat Nehri kenarında yanmış halde bulmuş, aracın sahibi olduğu gerekçesiyle sanık Cengiz Yılmaz'ın babası Mehmet Yılmaz gözaltına alınmıştı.

Baba Yılmaz'ın ifadesi doğrultusunda Cengiz Yılmaz da gözaltına alınmış, savcılığın tedbir amaçlı tutuklama talebiyle çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Nizip Cumhuriyet Savcılığının talebi ve mahkeme kararıyla Cengiz Yılmaz'ın tutuklu kaldığı süreçte aile fertleriyle yaptığı telefon görüşmesi kaydedilmişti. Kayıtlarda Cengiz Yılmaz'ın 'tarlada inşallah bir iz yoktur. Fıstık toplarken parmak izimiz ya da tarlada ayak izimiz yoksa başka delil bırakmadık. Boş kovanlar arabanın içine düştü', bir başka görüşmede ise 'keşke aracın plakası düşmeseydi' dediği ortaya çıkmıştı.
Kaynak: AA