Başkan Subaşıoğlu Piyano Festivaline Katıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi tarafından bu yıl Piyano Festivali’nin 3.cüsü düzenlendi.

Başkan Subaşıoğlu Piyano Festivaline Katıldı
Merkezefendi Belediyesi, eğitime desteğini sürdürüyor. Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi’nin bu yıl 3.cüsünü düzenlediği ‘Piyano Festivali’ başladı.

Festivalin ilk gününde okulda düzenlenen müzik şölenine Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Milli Eğitim Temel Eğitim Şube Müdürü Mustafa Vural, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Taşkın Osman Yıldız, Pamukkale Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Dekanı Efe Akbulut, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Festivalde İl Milli Eğitim Temel Eğitim Şube Müdürü Mustafa Vural, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Taşkın Osman Yıldız, Pamukkale Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Dekanı Efe Akbulut birer konuşma yaptı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Piyano Festivali’nde bir konuşma yaptı. Subaşıoğlu, ‘’ Zaten bu hedefimizi belli bir ölçüde milli eğitim camiamızla birlikte gerçekleştirmiş durumdayız. Hep istiyoruz ki Merkezefendimiz eğitim de Türkiye’de hem akademik başarıda hem sosyal aktivitelerde hem spor da hem sanatta tüm 900’ü aşkın ilçeler arasında ilk 3’ te olsun. Bütün hedefimiz bütün gayemiz bu. Geçtiğimiz yıllarda bu başarıyı önemli ölçüde yakalamış bulunuyoruz. Tabi bu başarının yakalanmış olması yetmiyor. Bu başarının mutlaka sürdürülebilir ve kalıcı olması gerekiyor. Kalıcı olabilmesi için de her gün üzerine titremek ve eğitime yatırım yapmak gerekiyor. Hedefimiz önümüzdeki dönem inşallah Merkezefendi’ de bisiklet nüfusunu vatandaş nüfusunun üstüne çıkartabilmek. Yine Merkezefendimizin 280 bin nüfusu var. İlkokul, ortaokul, ana okulda toplam öğrenci nüfusumuz 55 bin. Nüfusuna oranla en yüksek adette öğrenim yardımı yapan belediyeyiz. Yaklaşık 2bin öğrencimize bu sene aylık 8 ay boyunca öğrenim yardımı yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi’ni ‘nadide bir çiçek’ benzetmesiyle anlatan Başkan Subaşıoğlu, “Tabi, Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi bizim için Merkezefendi için nadide bir çiçek. Bu çerçeve de hem eğitim yönünde hem de müzik yönünde desteğimiz katkımız artarak devam edecek. Geçtiğimiz aylarda okul yönetimimiz bizden bir kuyruklu piyano istemişlerdi. Dediler ki; biz bugüne kadar birçok hayırseverden rica ettik. Bence Denizli’ de 347 tane piyanoya gönül vermiş çocuğumuz bu festivale katılıyorsa biz Merkezefendi olarak yolun önemli bir kısmını kat etmiş diye kendimizi aldatabiliriz’’ dedi.

Festival kapsamında öğrenciler katılımcılar tam anlamıyla müzik şöleni yaşattı. En güzel eserleri Merkezefendi Belediyesi tarafından hediye edilen kuyruklu piyano ile çalan genç yetenekler alkış aldı. Piyano Festivali’nde konuşmaların ardından Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Milli Eğitim Temel Eğitim Şube Müdürü Mustafa Vural, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Taşkın Osman Yıldız, Pamukkale Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Dekanı Efe Akbulut tarafından öğrencilere katılım belgesi verildi.

Kaynak: İHA