Uluslararası 'Mimar Sinan Ve Su' Sempozyumu Başlıyor

Sultangazi’nin tarihi derinliği, ’Uluslararası Mimar Sinan ve Su’ konulu sempozyum ile gün yüzüne çıkıyor. Sempozyumda yerli ve yabancı 28 akademisyen tebliğlerini sunacak. Etkinlik kapsamında ayrıca Mimar Sinan’ın yaptığı eserlerin fotoğrafları ve su eşyalarının yer alacağı sergi ile Mağlova konulu belgesel yer alacak.

Uluslararası 'Mimar Sinan Ve Su' Sempozyumu Başlıyor
İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve özellikle İstanbul’un su kültüründe önemli bir yere sahip olan Sultangazi’nin tarihi derinliği, ’Uluslararası Mimar Sinan ve Su’ konulu sempozyum ile gün yüzüne çıkıyor. 8-10 Nisan 2016 tarihleri arasında Sultangazi Belediyesi Nikah Salonlarında gerçekleşecek sempozyuma yerli ve yabancı 28 akademisyen tebliğlerini sunacak.

Sempozyum Başkanlığını Dr. Coşkun Yılmaz’ın yapacağı programda Bilim Kurulu Başkanlığında ise Prof. Dr. Erhan Afyoncu yer alıyor. Bilim Kurulu’nda 10 akademisyen yer alırken sempozyumda 28 akademisyen tebliğ sunacak.

SERGİ VE BELGESEL

Etkinlik kapsamında Mimar Sinan’ın eserlerinin fotoğrafları ile su eşyalarının yer alacağı sergi düzenlenecek. Sempozyumda ayrıca dünya su mimarisinin başyapıtlarından biri kabul edilen Mağlova Kemerini anlatan Mağlova belgeseli gösterimi sunulacak.
Kaynak: İHA