Otizmli Gencin Müzik Becerisi Dinleyenleri Hayran Bıraktı

Zeytinburnu’nda düzenlenen Otizme Farkındalık etkinliğinde, org çalıp şarkı söyleyen otizmli genç Murat, dinleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Otizmli Gencin Müzik Becerisi Dinleyenleri Hayran Bıraktı
Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) tarafından otizme farkındalık oluşturmak için bir etkinlik düzenlendi.

Zeytinburnu’nda bir alışveriş merkezinde gerçekleşen etkinlikte 19 yaşındaki otizmli Murat Yurtçu, etkinlik için birbirinden güzel şarkılar hazırladığını söyleyerek, “Fesuphanallah başta olmak üzere çalıp söyleyeceğim bir sürü şarkım var. Güzel çalıyorum ve söylüyorum” dedi.

Oğlunun müziğe olan ilgisi ve duyarlılığının herkese örnek olmasını istediğini belirten Kenan Yurtçu, AKDEM’de oğluna gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini ifade ederek, “Buradaki etkinlik çok yararlı böyle etkinliklerin yayılması lazım. Bu çocukların topluma kazandırılması lazım herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“FARKINDALIĞI ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

İki çocuğuna otizm tanısı konulan Semra Yurtseven, otizmi en iyi yaşayanlardan birisi olduğunu belirterek, “Şu an her 68 çocuktan birisinde otizm görülmekte. Otizmin tek tedavisi erken tanı ve yoğun bireysel eğitim. Buradaki etkinlik çok güzel insanlara otizm hakkında farkındalık oluşturuyor. Türkiye’de bir çok kişi otizmin ne olduğunu bilmemekte. Otizmli çocuklara gereken farkındalık gösterilmemekte. Böyle çalışmalarla insanlara otizm hakkında farkında olmaları çalışılıyor” şeklinde konuştu.

AKDEM Engelliler Birimi Sorumlusu Aşkın Bozkurt ise, Otizm Farkındalık Gününde etkinliği yapmak için bir araya geldiklerini söyleyerek, “Bu kapsamda müzik gurubumuz var. Bu müzik gurubumuz engelli çocuklarımızdan oluşmaktadır. Otizm bir farklılıktır, diyoruz bu kapsamda da çalışma yapıyoruz. Amacımız burada farkındalığı oluşturmak tek hedefimiz bu. Çünkü çoğu ailemiz vatandaşımız otizmin ne demek olduğunu bilmiyor. Bu yüzden toplum içinde dışlanıyorlar. Bu farkındalığı artırmaya çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA