Milas'ta Lise Öğrencilerine Terörle Mücadele Semineri

Muğla Emniyet Müdürlüğünce, Milas ilçesindeki öğrencilere terörle mücadele semineri verildi.

Muğla Emniyet Müdürlüğünce, Milas ilçesindeki 9. sınıf öğrencilerine terörle mücadele semineri verildi.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda düzenlenen seminerde konuşan Polis Memuru Sema Kurnaz, terör örgütlerinin insan kazanmak için yeni taktikler geliştirdiğini, ekonomik güçlük çeken, aile yapısında sorunlar bulunan kişileri hedef seçtiğini belirtti.

Kurnaz, terör örgütlerinin insan günü kazanma konusunda profesyonel davranmaya başladığını ifade ederek, 'Kandırılma riskiyle her an karşı karşıyasınız. Hiçbirinizin 'Ben kandırılmam, ben aldatılmam' deme lüksünüz yok. Biz, devletin bir ayağı olarak diyoruz ki, 'Biz profesyonel çalışıyoruz' Ancak, üzülerek çok söylüyoruz örgütler de en az bizler kadar profesyonel davranmaya başladı.' dedi.

Terörle mücadele konusunda herkese görev düştüğüne değinen Kurnaz,şunları kaydetti:

'Hepimizin omuzlarında büyük yük var. Terörle mücadele sadece güvenlik güçlerinin görevi değil. Öğrencilerin, öğretmenlerin, vatandaşların, bu bayrağın altında yaşayan herkesin terörle mücadele konusunda bir sorumluluğu var. Örgütler son iki yılda taktik değiştirmeye başladı. Güneydoğu'da sokaktan militan toplayan örgüt, batı illerinde eğitim kurumlarında gençleri bir şekilde istismar etmenin yollarını deniyor. Bunun farklı farklı yöntemleri var. Aile yapınız, arkadaş çevreniz, zaaflarınız, ekonomik durumunuz gibi çok sayıda maddelerle siz gençlerin yanlarına sokulabilmenin yollarını deniyor.'

Polis memuru Nihat Demir ise, örgütlerin 'sahte psikoloji' yüklediği genci, son olarak imha etmek için canlı bomba olarak kullanma yöntemini denediğine dikkati çekti.

'Bir şekilde örgüte getirilen kişinin en sonunda imha edilmesi gerekiyor' diyen Demir, 'Özellikle kişilik arayışında olanlar, eylemlerde öne çıkıyor ve topluma zarar verecek davranışlarda bulunuyorlar. Etrafınızda şüpheli gördüğünüz durumları '155 Polis İmdat Hattı'na ihbar ediniz' dedi.

Programda, öğrencilere ayrıca, terör örgütlerince kullanılan gençlerin aileleriyle yapılan röportajlar izletildi.

Kaynak: AA